Este neapărat nevoie de o soluţie care să impulsioneze mersul lucrării

Este neapărat nevoie de o soluţie care să impulsioneze mersul lucrării

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Alaltăieri, parcă, un cunoscut de-al meu din Vulcan, despre care am mai scris tot pe tema asta, se grăbea să ajungă la directorul SC Termoficare Vulcan SA. Problema lui era cea nerezolvată de câţiva ani buni: se va da căldură în Cocoşvar atunci când va fi să pornească termoficarea?

A vrut neapărat

să aibă lămurirea aceasta, deoarece operaţiunea de schimbare a conductei care duce la PT 23 avansează în pasul mecului. O zi se lucrează, trei-patru nu. I-am zis omului că lucrarea o face echipa de la secţia de termoficare a Uzinei Paroşeni. Trupa e mică, îi poţi număra pe degete pe băieţi, şi, cum am mai amintit asta, atunci când apare o avarie pe magistrală sau în alt oraş, ei trebuie neapărat să ajungă acolo. Ca atare, lasă ce-i de făcut la Vulcan şi se deplasează unde li se comandă.

Dar îi dau dreptate

şi omului îngrijorat de modul în care merge treaba pe strada Traian. Iar îngrijorarea asta, sunt sigur, este împărtăşită şi de alţi locatari ai blocurilor din cartier. Chiar nu se poate face nimic, pentru ca lucrarea – despre care primarul Gheorghe Ile spunea că ar urma să fie gata la mijlocul lunii – să meargă şnur? Cineva de la societatea de termoficare municipală îmi zicea, deunăzi, că ei îi mai ajută cu oameni de-ai lor pe cei de la termocentrală. Dar asta numai când aceştia din urmă solicită lucrul acesta. În niciun caz, m-a atenţionat cel de la termoficare, nu s-ar putea ca băieţii lor să înlocuiască tronsonul de conductă fără careva de la secţia de termoficare a uzinei.

Regulile sunt

reguli, înţeleg, cei de la termocentrală au îndatorirea asta şi ei trebuie să materializeze proiectul. Dar chiar nu s-a putea găsi o soluţie care să catalizeze operaţiunea? N-aş crede. Mai repede îmi vine să cred că nimeni dintre cei pe care ar trebui să-i doară capul nici nu şi-a pus problema asta. Hai, domnilor, nu dau nume, ca să nu se supere careva că-l las pe dinafară, faceţi ceva în acest sens! Azi-mâine, se face naibii frig de tot şi, pe lângă Cocoşvar, îi obligaţi la tremurici şi pe locatarii din blocul 23 şi pe cei din blocurile sociale. Şi poate că mai sunt şi alţii, dar nu-i ştiu eu.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii