Entuziasm și voie bună la „Cupa Pasul Vâlcan”

Entuziasm și voie bună la „Cupa Pasul Vâlcan”

Timp de citire: 2 minute

La primele ore ale dimineții de sâmbătă, desfășurarea concursului de schi din Pasul Vâlcan era incertă. Și la munte, ca și jos în oraș, ploua, vremea era închisă și nu prea erau semne că se va îndrepta.

S-a schimbat,

totuși, pe neașteptate, așa că, împreună cu doi prieteni, am plecat spre telegondolă. Între timp, pe Face Book apăruse anunțul primarului cum că totul rămâne așa cum a fost stabilit. Stratul de zăpadă de pe pârtia de schi nu era chiar cel dorit, dar permitea desfășurarea concursului denumit „Cupa Pasul Vâlcan”. În ședința din săptămâna trecută am întrebat de ce această denumire, fiindcă, într-o alta, se acceptase amendamentul prin care întrecerea ar fi urmat să poarte numele domnului profesor Francisc Czimbalmoș? Cristian Merișanu a zis că da, se va spune că este în memoria domniei sale, dar, în mod normal, pentru a fi acceptată noua denumire, cred ar fi trebuit ca hotărârea de consiliu  să fi fost abrogată și înlocuită cu una nouă. Ceea ce nu s-a făcut.

Întrecerea de schi a

început la ora 11.00, după ce, timp de două ceasuri, se făcuseră înscrierile. Pe lista organizatorilor apăreau numele a o sută cincizeci de concurenți, de la cinci la peste șaizeci de ani. Au concurat foarte mulți copii, unii veniți și de la Clubul Sportiv Școlar din Petroșani. Primarul Cristian Merișanu și consilierii locali din comitetul de organizare au avut o mare surpriză. În Pasul Vâlcan au urcat, ca să-i felicite pentru organizare, senatorul Cristian Resmeriță și primarii Dănuț Buhăescu, Lucian Resmeriță, Vasile Jurca și Nicolae Dunca, dar și omul de afaceri Emil Părău.

În jurul orei

unu și ceva a avut loc premierea concurenților. Pentru toți au fost dulciuri, diplome, cupe și medalii, iar câștigătorii primelor locuri au primit și bani. În apres-schi-ul de la telegondolă fetele de la primărie te îmbiau cu ceai fierbinte, vin fiert și țuică. Cine voia un sandviș sau o băutură mai dichisită se ducea la bar. Una peste alta, nu am auzit pe careva să fi regretat că a urcat în Pasul Vâlcan în dimineața zilei de sâmbătă. În jurul orei 14.00, când, la coborâre, cabinele telegondolei erau pline, a început să bată un vânt rece și puternic. Vârfurile copacilor se înclinau tare de tot, iar instalația de transport pe cablu s-a oprit de câteva ori. Din fericire, toată lumea a ajuns cu bine jos, la stația de plecare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii