Efectul „Colectiv” / Se închide sala de spectacole a Centrului Cultural „Drăgan...

Efectul „Colectiv” / Se închide sala de spectacole a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva

Timp de citire: un minut

Sala mare de spectacole a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva va fi închisă, deoarece este nevoie de investiţii care să o aducă la normele legale de siguranţă.

Conducerea instituţiei a anunţat că, având în vedere vechimea clădirii în care funcţionează Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, de comun acord cu primăria reşedinţei de judeţ s-a procedat la o verificare minuţioasă a spaţiilor de spectacole, din punctul de vedere al existenţei şi funcţionării instalaţiilor de avertizare şi intervenţie în caz de incendiu. Cu acest prilej s-a constatat că aceste instalaţii nu se mai încadrează în prevederile noilor normative, fiind proiectate în urmă cu 40 de ani.

De specificat faptul că, în perioada 1975 (anul dării în funcţiune) – 2015, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva nu s-au efectuat intervenţii tehnice de anvergură din niciun punct de vedere, funcţionalitatea clădirii neridicându-se la standardele actuale.

„Deşi pe parcursul celor 40 de ani de funcţionare nu s-au înregistrat niciun fel de incidente, inclusiv din punctul de vedere al protecţiei publicului împotriva incendiilor, am considerat oportună închiderea sălii mari a Centrului Cultural Drăgan Muntean Deva. Măsura a fost luată cu acceptul Primăriei municipiului Deva. Măsura este motivată inclusiv de faptul că pentru Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva este prevăzută începerea unor lucrări ample de refuncţionalizare şi reabilitare termică, lucrări care includ şi montarea tuturor sistemelor moderne de apărare împotriva incendiilor. Considerăm că intensificarea prezenţei culturale în viaţa municipiului a instituţiei din perioada ultimilor ani trebuie să aibă loc în paralel cu asigurarea unor standarde de calitate estetică şi tehnică şi nu dorim să ne asumăm niciun fel de riscuri din punctul de vedere al siguranţei publicului nostru. Menţionăm că restul spaţiilor Centrului Cultural Drăgan Muntean din Deva, inclusiv sala mică, rămân la dispoziţia publicului şi a celor care desfăşoară activităţi cultural-recreative”, se arată într-un comunicat oficial.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii