Educația outdoor, implementată la centrul interactiv din Hunedoara

Educația outdoor, implementată la centrul interactiv din Hunedoara

Timp de citire: un minut

Primăria Hunedoara  face un pas important, dar mai ales curajos,  în modernizarea modului de educație a tinerilor. Este un pas important pentru că abordează un domeniu al educației aplicat în țările nordice, și curajos pentru că sunt cheltuiți 122.000 de lei în acest sens din bugetul local. Această sumă a fost cheltuită pentru achiziția de elemente de construcție a unui modul outdoor, format din 40 elemente, pentru Centru interactiv pentru educație nonformală și voluntariat Hunedoara.

Educația outdoor, adică  în aer liber, este o formă organizată de învățământ care pregătește copiii pentru viața în aer liber. Scopurile educației de acest tip sunt: dezvoltarea modului de învingere a greutăților; dezvoltarea unei relații mai strânse cu mediul înconjurător; îmbogățirea muncii în echipă; scăderea delincvenței; dezvoltarea competențelor de conducere;promovarea spiritualității.

Comparativ cu educația de tip cognitiv din sala de clasă, unde profesorii au de urmat o programă încărcată și prea puțin timp la dispoziție, în educația outdoor elevii învață totul în mod practic, activ, prin experiențe personale la care apoi reflectă pentru a extrage învățăturile. Acest mod de învățare se numește experiențial – înveți cu creierul, mâinile și inima! Scopul urmărit de profesori în discuțiile de la finalul unei activități-este de a dezvolta personalitatea fiecărui elev.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii