E bine de ştiut. Chiar dacă cetăţenii Petrilei contribuie sârguincios la plata...

E bine de ştiut. Chiar dacă cetăţenii Petrilei contribuie sârguincios la plata taxelor şi impozitelor locale, guvernanţii au rămas datori Petrilei

Timp de citire: 2 minute

Asta în condiţiile în care la finalul anului închid şi Mina Petrila. Un punct de vedere legat de situaţia bugetului local al Primăriei oraşului Petrila ne-a fost adus la cunoştinţă de primarul Ilie Păducel.

97,7% este procentul de colectare a taxelor şi impozitelor locale în primul semestru al anului

Primarul Ilie Păducel doreşte să aducă la cunoştinţa cetăţenilor din Petrila faptul că e foarte mulţumit de interesul şi preocuparea cetăţenilor faţă de plata la zi a taxelor şi impozitelor locale. Acest lucru ne-a fost comunicat marţi, prin următoarea declaraţie: „Trebuie să le mulţumesc cetăţenilor din oraşul Petrila pentru faptul că situaţia încasării taxelor şi impozitelor locale, la nivelul semestrului I, din acest an, comparativ cu situaţia semestrului I din anul 2014, este foarte bună! Anul acesta, în primul semestru s-au încasat taxe şi impozite locale de la cetăţeni în proporţie de 97,7%, cu 9% mai mult decât anul trecut în aceeaşi perioadă. La majoritatea impozitelor şi taxelor locale suntem pe plus şi trebuie să le mulţumesc cetăţenilor, mai ales că majoritatea banilor de la bugetul local provin din aceste taxe şi impozite locale. Bani pe care administraţia locală îi foloseşte la lucrările de reabilitare de pe raza oraşului, dar şi la alte lucrări legate de ambulatoriu sau alte modernizări de clădiri ale unor instituţii de pe raza localităţii, precum şi la alte obiective, inclusiv legate de infrastructură. În momentul de faţă tot ce se face în Petrila de către primărie provine, în special, din contribuţia cetăţenilor noştri”.

30 de miliarde lei promişi Petrilei de ministrul Finanţelor la rectificarea de buget

Primarul petrilean ne-a spus şi partea goală a paharului, menţionând că situaţia financiară a bugetului local este din ce în ce mai critică. Dacă guvernul nu va interveni, Primăria Petrila riscă, în trimestrul IV, să intre în incapacitate de plată!

„Bugetul local este influenţat negativ, am primit sume pentru echilibrarea bugetului local mai puţin cu aproximativ 30 de miliarde de lei. Avem promisiune de la Ministerul Finanţelor, unde am trimis Memoriu şi unde am fost şi personal, în audienţă,la domnul ministru, că se va rezolva această problemă în luna iulie, la rectificarea de buget. La fel mi-au promis şi parlamentarii noştri de Hunedoara, cărora m-am adresat în repetate rânduri, că vor face demersuri la ministru în acest sens. Rămâne de văzut dacă aceste promisiuni se vor concretiza, altfel vom avea mari probleme, iar de suferit suferă un oraş întreg, nu numai primăria! Dacă nu vom primi bani la rectificare, de la 1 august primăria intră într-un blocaj total, iar funcţionarea aparatului administrativ al oraşului va fi practic paralizată”.

3 miliarde de lei pe lună pierderi la bugetul local. Asta aduce închiderea Minei Petrila!

Referitor la închiderea Minei Petrila, primarul Ilie Păducel susţine că pierderea la bugetul local e destul de mare: „Vom pierde impozitul pe salarii şi bineînţeles impozitele pe clădiri şi terenuri ale minei. Asta înseamnă foarte mult pentru bugetul oraşului, cam 3 miliarde de lei pe lună…”.

Să sperăm că Guvernul Ponta nu va lăsa un oraş să moară, aşa cum au făcut alte guverne în cazul Aninoasei, când au închis mina şi apoi i-au lăsat cu ochii-n soare pe aninoseni.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii