După cum am stabilit… / În epoca Nistor, respectarea legii în administraţia judeţeană...

După cum am stabilit… / În epoca Nistor, respectarea legii în administraţia judeţeană rămâne pur facultativă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Am aflat cu toţii de curând că, deşi nu mai poate de grija administraţiilor locale din judeţ (în special a celor conduse de primari PSD, desigur) preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a preferat ca – în luna septembrie a.c. – să păstreze la bugetul judeţean frumoasa sumă de 11.670.000 de lei, bani alocaţi de Guvernul României. Cu sume din astea gen 116 miliarde de lei vechi în plus la dispoziţie, administraţia judeţeană rupe topurile fiind campioană pe sate, oraşe şi municipii la achiziţii publice. Că e de unde.

Ca să fie frumos, deci să nu fie urât, administraţia judeţeană a achiziţionat în ultima zi a lunii august 428 mp de traverse şi 27 mp de covoare contra sumei de 76.478,92 lei (sumă care includea adezivul şi manopera).

Evident că, pentru picioarele oamenilor pe ai căror umeri stă un întreg judeţ, nici un efort financiar nu pare îndestulător. Vremea caldă de afară şi largheţea a încă 116,7 miliarde de lei vechi pe drum dinspre Guvernul României au făcut ca, la momentul achiziţiei, subordonaţii d-lui Nistor să neglijeze o minimă, dar absolut necesară, verificare: anume dacă firma de la care s-a făcut achiziţia este sau nu autorizată legal, conform art. 15 din Legea 359/2004, pentru a presta servicii de montaj şi, respectiv, pentru a încasa contravaloarea unei manopere în acest sens.

Astfel, dacă ar fi făcut această minimă verificare, subordonaţii d-lui Nistor ar fi descoperit că singurele activităţi autorizate ale firmei ofertante la nivelul punctelor de lucru din judeţul Hunedoara sunt de comerţ (4753, 4751, 4647) şi depozitare (5210).

Vă invit să ne gândim acum cum, în timp ce îşi plimbă trupul încărcat de presiunea greutăţilor unui întreg judeţ peste traverse şi covoare de peste 750 de milioane de lei vechi, pe Laurenţiu Nistor îl doare fix în cot că ăia de la firma de covoare nu sunt autorizaţi să le şi monteze. De ce? Pentru că poate!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii