După ce Nistor pare că i-a scăpat PIN-ul de la cardul judeţului,...

După ce Nistor pare că i-a scăpat PIN-ul de la cardul judeţului, / DGAMPT, cimitirul elefanţilor roşii, toacă miliardele în mare stil

Timp de citire: un minut

Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) a judeţului Hunedoara, entitate aflată sub cupola administraţiei judeţene, a fost inventată anul trecut prin contopirea unui serviciu al Consiliului Judeţean Hunedoara cu vrăjeala aia de Agenţie de Dezvoltare Economico – Socială, un alt rateu de proporţii.

În a sa stufoasă organigramă, cu multe salarii care râd de suta de milioane de lei vechi, s-a făcut rapid loc pentru tot felul de domni şi doamne, rude şi pile de pesedişti de la judeţ, fără ca vreo clipă să primeze în ce fel sinecurile astfel asigurate sunt ocupate de oameni cu pregătire profesională direct legată de specificul acestei direcţii.

Pentru ca treaba să meargă “ca unsă”, DGAMPT şi-a tras două laptopuri a 8.449 de lei bucata, unul cu 14.400 de lei şi alte 10 a câte 2.500 de lei bucata, dar şi mobilier, frigider, espressor, aspirator şi alte cele de vreo 100.000 de lei (de parcă, anterior contopirii care a generat DGAMPT, angajaţii celor două foste structuri mergeau la muncă în nişte încăperi goale, fără de mobilier ori tehnică de calcul). Dar asta chiar nu mai contează atunci când ai pe mână cardul unui întreg judeţ.

În secolul comunicării online, aceeaşi DGAMPT a mai puşcat 50.000 de lei pentru tipărirea revistei de turism a judeţului Hunedoara. Aţi remarcat că, atunci când urcă în Straja, turiştii sunt realmente absorbiţi de lectura revistei de jumătate de miliard de lei vechi a lui Nistor? La vară, mai mult ca sigur, revista va înlocui evantaiul pentru orice turist în periplu pe la monumentele din judeţ.

În timp ce DGAMPT sparge banii într-o veselie, pe dotări de lux şi promovare offline, judeţul n-are 140.000 de lei pentru elaborarea de documentaţii în vederea reabilitării clădirii teatrului din Petroşani, clădire monument istoric, lăsând proiectul la ruleta unor potenţiale finanţări prin Institutul Naţional al Patrimoniului. Nu-i mai important sediul unei instituţii de cultură, esenţial este să aibă pesediştii laptopuri de 140 de milioane din bani publici

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii