După ce a stat de pomană / Parcul de Afaceri Simeria îşi...

După ce a stat de pomană / Parcul de Afaceri Simeria îşi caută un drum

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Vineri, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a decis să ia câteva măsuri în legătură cu funcţionarea Parcului de Aface­ri Simeria, obiectiv care nu a produs, până acum, nimic.
Parcul de Afaceri Simeria a fost preluat în administrare de CJ Hunedoara, prin Agenţia de Dezvoltare Economică şi Socială Hunedoara (ADEH). În ultima şedinţă, consilierii judeţeni au avut ocazia să afle că planul de afaceri trebuie schimbat, deoarece tarifele prevăzute în el au ţinut permanent departe investitorii. „Tarifele au fost total nerealiste. Planul de afaceri a fost scris în perioada 2007-2008 şi unele tarife nu mai coincid cu realitatea, iar, în opinia mea, nu au coincis niciodată. Indicatorii însă din planul de afaceri sunt obligatorii”, a declarat Cosmin Joiţoiu, directorul ADEH. Acum, se pare că tarifele de închiriere a spaţiilor de birouri, expoziţionale şi a halelor de producţie din Parcul de Afaceri Simeria au scăzut chiar şi de trei ori. Prin comparaţie, înainte sala de conferinţe se putea închiria cu suma uriaşă de 1.300 de euro pe eveniment de trei ore, acum tariful se va calcula pe oră şi are o valoare de 150 de euro. La spaţiile expoziţionale, tariful va fi de 1 euro/ mp/ zi, de la 10 euro pentru un eveniment de trei zile. Tarifele de închiriere a spaţiilor de birouri vor fi de 2 euro/ mp/ lună.
Parcul de Afaceri Simeria a fost dat în folosinţă în decembrie 2014, în urma unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro. El dispune de spaţii pentru 16 birouri, două hale de producţie, spaţii expoziţionale de peste 3.500 mp şi o sală de conferinţe cu 320 de locuri.(M.P.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii