După 4 zile de spitalizare, / Răniții de la telescaun au fost...

După 4 zile de spitalizare, / Răniții de la telescaun au fost externați

Timp de citire: un minut

Cei doi bărbați răniți în accidentul de la telescaunul din Parâng au fost externați în cursul zilei de marți. Starea lor este una bună, nu mai au nevoie de îngrijiri în spital, dar vor rămâne în perioada următoare în concediu medical.

Cei doi bărbați care vinerea trecută au fost răniți după ce moleta de întoarcere a telescaunului din Parâng a cedat, au fost internați în spital, sub supravegherea atentă a medicilor 4 zile. Marți, amândoi accidentații, după ultima vizită medicală, au fost externați pentru că starea lor era una bună. Pentru că și ei și-au manifestat această dorință, împreună cu medicii curanți s-a decis externarea lor din Spitalul de Urgență din Petroșani.

„Cei doi pacienți au plecat în cursul zilei de marți la domiciliu, într-o stare stabilă, cu indicațiile terapeutice necesare. În mod firesc și pe baza datelor pe care le am, în urma deciziei medicului curant, ei vor rămâne în perioada următoare în concediu medical”, a declarat dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani.

Muncitorii sunt angajați ai primăriei din Petroșani, cea care are în administrare instalația de transport pe cablu. Ziua de vineri a început pentru amândoi, în mod firesc, cu o tură de telescaun, timp în care cei doi efectuau revizia zilnică. De altfel, nimeni nu s-a așteptat la un astfel de accident, mai ales că s-a produs la o zi după efectuarea reviziei generale. În fiecare săptămâna, joia, angajații serviciului efectuează revizia generală a instalației de transport pe cablu, iar în restul zilelor de funcționare se face revizia periodică. Au ajuns până în vârf cu telescaunul, au coborât, iar cu câteva sute de metri înainte de a ajuns la baza, imediat după ce au trecut de pilonul II, telescaunul s-a prăbușit cu ei. Au căzut de la 4 metri înălțime în gol, și au rămas imobilizați în telescaun. Din fericire, nu s-a întâmplat o tragedie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii