După 22 de ani de la sfinţire, / Biserica ortodoxă din Câmpu...

După 22 de ani de la sfinţire, / Biserica ortodoxă din Câmpu lui Neag va fi resfinţită

Timp de citire: 3 minute
Biserica din Câmpu lui Neag, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril, este printre bisericile nou construite în Valea Jiului şi este soră geamănă, dacă putem spune aşa, cu o biserică arădeană din comuna Zădăreni. Construcţia ei s-a încheiat în toamna anului 1991 şi lăcaşul a fost sfinţit doi ani mai târziu, pe vremea părintelui Dumitru Băloi.
Episcopul Gurie va fi prezent
Ţinând cont că în 2011 a fost introdusă instalaţia de încălzire termică, cu sprijinul primăriei şi consiliului local Uricani, iar în ultimii ani au fost executate o serie de mari lucrări, efectuate cu finanţarea din partea enoriaşilor, a consiliului local şi primăriei, a consiliului judeţean, a composesoratului din Câmpu lui Neag şi a Episcopiei Devei şi Hunedoarei, preotul paroh Dănuţ Gărgan s-a gândit că a venit momentul resfinţirii bisericii.
Duminică, 11 octombrie, acest fapt fericit şi aşteptat de comunitatea creştină se va produce. La eveniment va participa, alături de un sobor de preoţi, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei. Alături de episcop va fi părintele Protopop Petrache Creţu, un preot care slujeşte şi locuieşte de o viaţă în Uricani, pe lângă activitatea de la Protopopiatul Petroşani.
„Duminică va avea loc binecuvântarea lucrărilor ce s-au efectuat la această sfântă biserică din Câmpu lui Neag. Este vorba de numeroase lucrări de reparaţii exterioare şi amenajări interioare petrecute în decurs de mai mulţi ani, precum şi lucrări ce au cuprins şi casa parohială. Situată într-un loc mirific, Biserica cu hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril are acolo o frumoasă şi unită comunitate locală, oameni minunaţi, cu frică de Dumnezeu, care şi-au păstrat credinţa din generaţie în generaţie. Graţie jertfei dumnealor şi a unor oameni de bine, dar şi administraţiei locale, consiliului local şi primarului Dănuţ Buhăescu, administraţiei judeţene, consiliului judeţean, composesoratului din localitate şi Episcopiei noastre, azi putem vorbim la Câmpu lui Neag de un sfânt locaş bine definit, o Casă a Domnului unde comunitatea poate să participe cu bucurie sufletească la slujbe şi la celelalte evenimentele religioase de peste an. Ne bucurăm că în mijlocul nostru se va afla duminică Preasfinţia Sa, Episcopul Gurie şi aşteptăm să participe la eveniment toţi cei care simt iubirea şi credinţa faţă de Dumnezeu, Tatăl şi se dăruiesc Lui”, ne-a declarat părintele Protopop Petrache Creţu.
Primarul Dănuţ Buhăescu
ne-a făcut şi un scurt inventar al sumelor pe care anul acesta administraţia publică locală, prin consiliul local, le-a alocat în general lăcaşelor ortodoxe din Uricani, mulţumind tuturor celor care sprijină în continuare bisericile din localitate: „Anul acesta pentru biserica din Câmpu lui Neag noi am dat 16.000 de lei. Aproape aceeaşi sumă, 15.000, a primit biserica, pentru lucrări, de la consiliul judeţean. Cu aceşti bani şi cu alte sume strânse din donaţiile enoriaşilor şi a celor din composesoratul de la Câmp – care cuprinde cetăţeni din comunitate – s-au putut efectua toate lucrările care mai erau necesare. Pentru mine, personal, dar şi pentru colegii mei din administraţie şi consiliul local, subiectul sprijin pentru bisericile din localitate este unul foarte sensibil, iar lumea din comunitate ne spune de fiecare dată să susţinem lăcaşele de cult. Ceea ce şi facem. Nu vreau să pară o laudă sau mai ştiu eu ce, dar fiind vorba de bani de la bugetul local, vreau să reamintesc cetăţenilor noştri că doar anul acesta am alocat 250.000 lei pentru biserica nouă din oraş şi 30.000 lei pentru biserica de la Valea de Brazi.
Referitor la evenimentul de duminică, resfinţirea bisericii din Câmpu lui Neag, este o acţiune mult aşteptată de comunitatea ortodoxă din Câmpu lui Neag şi de noi toţi. Ne bucură foarte tare prezenţa Preasfinţitului Episcop Gurie, a Preacucernicului părinte Protopop Creţu şi a soborului de preoţi care vor oficia sfinţirea şi Sfânta Liturghie ce va urma. Îi invităm pe toţi cei care au credinţă şi iubesc pe Dumnezeu şi oraşul nostru, şi pe această cale, să vină duminică la evenimentul religios din oraşul nostru”, ne-a declarat primarul Dănuţ Buhăescu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii