Duminică, 23 august / Defilăm la Peştera Bolii

Duminică, 23 august / Defilăm la Peştera Bolii

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

De la conducerea Asociaţiei Ecologice „Petro Aqua” Petroşani am aflat că duminică, 23 august, începând cu orele 12:00, cetăţenii din Valea Jiului sunt invitaţi în cadrul feeric al fermecătoarei Peştera Bolii din municipiul Petroşani.
Nu vor defila ca altădată, ci într-un mod mai special. Vor participa la un spectacol de muzică susţinut de cunoscuta trupă „Arhaic” din Alexandria şi la o lansare de carte, un roman scris de o doamnă membră a Uniunii Scriitorilor, tot din Alexandria, Ela Nicolau.
Ca pe vremuri va fi totuşi ceva: petrecerea câmpenească. După cele două evenimente, toată lumea va putea petrece apoi la iarbă verde, în cadrul natural de excepţie al zonei din apropierea peşterii şi Cetăţii Băniţa, fireşte, fiecare după dorinţă şi după ce şi-a pus de-acasă în „straiţă”.
Să sperăm că şi vremea va ţine cu organizatorii şi cu cei prezenţi.
Intrarea la spectacol va costa 10 lei, în aceşti bani intrând şi turul peşterii pentru cei care doresc să se plimbe prin cea mai cunoscută peşteră din judeţul Hunedoara.
„Trupa Arhaic din Alexandria vine pentru a treia oară în Valea Jiului şi pentru a doua oară la Peştera Bolii. De data aceasta dumnealor au solicitat să vină să cânte în peşteră, din două motive: unul ar fi că susţin un turneu prin Transilvania – ei ajung la Petroşani de la Cugir de la un festival naţional de dansuri şi obiceiuri populare –  şi al doilea pentru că le-a plăcut foarte mult cadrul natural al peşterii, inedit pentru ei şi spectacolele pe care le susţin. După cum se ştie, trupa este condusă de cunoscutul Nicolae Doboş, un maramureşean de origine care a cântat la mai multe trupe cunoscute, de muzică rock, cum ar fi trupa Andante, dar şi de muzică folk sau folclorică. Cei din Arhaic mai sunt numiţi şi haiducii folkului românesc, pentru că repertoriul lor se bazează pe melodii din folclorul românesc, pe cântece haiduceşti, în general după melodii foarte vechi. Cei din trupă susţin că repertoriul lor se axează pe cântecul durut… Asta deja semnifică o nuanţă care se identifică cu stilul lor. E printre puţinele trupe din ţară, dacă nu chiar singura, ai cărei membri, la manifestările culturale, sunt îmbrăcaţi în costume populare. Au o muzică plăcută, tradiţională, românească pură. Ceea ce face să fie îndrăgiţi de multă lume din ţară şi să fie invitaţi la foarte multe evenimente muzicale sau tradiţionale. Invităm pe această cale pe toţi iubitorii de muzică de gen, de literatură – pentru că există în cadrul acţiunii şi un eveniment special, o lansare de carte, intitulată Prin glodul destinului; e vorba de un roman al doamnei scriitoare Ela Nicolau – şi de natură. Noi sperăm că fiind o zi de duminică, în plin sezon, la peşteră se vor afla cât mai mulţi oameni. Care, suntem convinşi, se vor simţi foarte bine şi se vor relaxa în acel plăcut cadru natural, cum numai la Peştera Bolii îl pot găsi”, ne-a declarat Ovidiu Rizopol, vicepreşedintele Asociaţiei „Petro Aqua” Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii