Toate drumurile petrilene se modernizează. Încet, dar sigur…

Toate drumurile petrilene se modernizează. Încet, dar sigur…

Timp de citire: 2 minute

Primarul Petrilei. Despre ultimele lucrări la drumurile din localitate

Drumurile din Petrila sunt în vizorul autorităţilor locale de câţiva ani. Astăzi, în localitate cel puţin 80% din acestea sunt reabilitate. La acest capitol Petrila este una dintre localităţile din Valea Jiului care şi-a pus la punct reţeaua de drumuri din localitate şi din satele aparţinătoare.

Popi, Remete, Traian Vuia. Urmează Cimpa

Stând de vorbă cu primarul Ilie Păducel, am aflat că se trage tare pentru finalizarea programului integrat de reabilitări de drumuri, precum şi la câteva lucrări finanţate exclusiv de la bugetul local, aflate în programul anual de lucrări.

„După cum se ştie, anul acesta trebuie să finalizăm lucrările la programul integrat de reabilitare şi modernizare a străzilor din localitatea Petrila. Un program amplu, care a adus şi va aduce în urma ultimelor lucrări de calitate, conform standardelor europene, drumuri moderne şi bune în localitatea noastră, aşteptate de către toată populaţia de foarte multă vreme. Lucrăm acum intens în zona Popi, în zona Remete şi în zona Traian Vuia.

Tot la capitolul străzi, am reînceput lucrările premergătoare reasfaltării în Cimpa, respectiv în Birăoni. După care, până la sfârşitul anului, în funcţie şi de banii de la bugetul local, avem contractate lucrări şi în Colonia Cimpa şi Valea Cimpii, zone pe care dorim să le finalizăm dacă ne ajută bunul Dumnezeu”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.

Continuă lucrările la DN 7A

Legat de DN 7A, drumul care leagă Valea Jiului de judeţul Vâlcea, un drum foarte important şi pentru petrileni, pentru că traversează Cheile Jieţului şi face legătura între gospodării şi anumite zone unde momârlanii au animale, păşuni, livezi şi păduri, primarul Petrilei ne-a declarat: „Am obligaţia morală să informez cetăţenii oraşului nostru că, după multe insistenţe, se lucrează la reabilitarea şi modernizarea DN 7A. Referitor la zona surpată, din zona Petrila Sud, pot să amintesc faptul că s-a câştigat licitaţia de lucrări de către o firmă şi vor începe şi acolo lucrările. Această porţiune de drum din zona surpării este o lucrare diferită. Ea nu făcea parte din proiectul care vizează lucrările de modernizare a DN 7A, astfel că acest lucru este cu atât mai binevenit, acolo existând destule probleme în ultimii ani legat de siguranţa circulaţiei auto. Chiar de curând domnul prefect mi-a spus că şi în zona Petrila Sud vor începe lucrări pentru consolidarea drumului, printr-o lucrare diferită de cea de pe DN 7”.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii