Două proiecte la Camera de Comerț și Industrie Hunedoara

Două proiecte la Camera de Comerț și Industrie Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Prefectul Călin Petru Marian a prezentat ieri, 16 iunie, proiectele Instituției Prefectului, DEZVOLTĂM HUNEDOARA și PROMOVĂM HUNEDOARA, în cadrul unei întâlniri cu agenți economici organizată astăzi împreună cu Camera de Comerț și Industrie Hunedoara.

 

La consultările privind direcțiile de acțiune ce trebuie urmate pentru susținerea mediului de afaceri local au participat, alături de reprezentanți ai companiilor din județ, subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell, conducerea Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara, Crinela Gafton și Viorel Arion precum și directorul executiv al A.J.O.F.M, Georgeta Tomuța.

Cele două proiecte inițiate de Instituția Prefectului constau, în principal, în sprijinirea mediului de afaceri hunedorean și în promovarea turismului și a firmelor din județ pentru a se dezvolta și a deveni competitive pe piață.

Discuțiile întâlnirii de ieri, 16 iunie, au fost referitoare și la piața forței de muncă și, prin prezentarea proiectului „Școala și cariera – Fii meseriaș”, la învățământul profesional dual ca o soluție pentru calificare în diferite domenii de care are nevoie mediul de afaceri local.

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis participanților că le stă la dispoziție cu sprijin instituțional pentru ca mediul de afaceri și instituțiile din județ ale statului să colaboreze pentru ca dezvoltarea afacerilor hunedorene, în același timp cu creșterea gradului de ocupare a necesarului de forță de muncă, să determine în această perioadă post pandemie, dezvoltarea județului Hunedoara.

„Dacă vom avea proiecte pentru investiții, mai ales cele cu fonduri europene, dacă vom știi să atragem personal calificat și firmele hunedorene se vor sprijini  între ele, rezultatele pozitive se vor vedea pentru locuitorii județului”, a spus Călin Petru Marian.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii