Două colegii din Vale, între primele patru la BAC

Două colegii din Vale, între primele patru la BAC

Timp de citire: un minut

În topul rezultatelor la examenul de Bacalaureat se află două licee din Valea Jiului: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani și Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni.

După soluționarea contestațiilor, rezultatul final al examenului de Bacalaureat în județul Hunedoara este deosebit, promovabilitatea ajungând la 69,82 la sută. Acest rezultat reprezintă un progres important pentru judeţul Hunedoara, conform declarațiilor reprezentanților Inspectiratului Școlar Județean (IȘJ).
Până la rezultatele finale, în judeţul Hunedoara au fost depuse 856 de contestaţii, 212 lucrări primind note mai mari decât cele iniţiale.
La examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2015 s-au înscris 3.976 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara, 609 provenind din seriile anterioare.
Topul liceelor hunedorene are pe primele locuri Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Ecaterina” de la Mănăstirea Prislop, promovabilitate 100 la sută, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani – 95,95 la sută, Colegiul Naţional „Decebal” Deva, cu 94,87 la sută şi Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, cu 92,17 la sută.
Anul trecut, promovabilitatea hunedoreană la examenul de Bacalaureat a fost de 57,01 la sută, sub media pe ţară.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii