Domnule deputat de Cârjiţi, haideţi că nu suntem cu toţii tâmpiţi…

Domnule deputat de Cârjiţi, haideţi că nu suntem cu toţii tâmpiţi…

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Dl. deputat de Cârjiţi, Bogdan Ţîmpău, care activează de ceva ani în PNL, s-a apucat să numere – fiţi liniştiţi, nu ce a îndemnat Adrian Năstase presa să contabilizeze… -, ci primarii liberali. Pentru început, pentru a nu-şi forţa neuronii prea tare, primarii din Valea Jiului. Astfel, a ajuns la concluzia că localităţile Văii Jiului nu au avut niciun primar libe­ral. După 1989. Căci înainte de 1938 cam avură. Cine, câţi şi unde au fost primarii PNL în epoca interbelică a Văii Jiului dl. deputat de Cârjiţi poate afla citind volumul „Liberalii lui Miocu”, un proiect editorial susţinut de… dl. Costel Avram. Sau, dacă nu vrea să se obosească prea mult, căci lectura pe unii îi oboseşte, îl poate întreba chiar pe copreşedintele PNL Petrila… dl. Costel Avram, cum stă treaba cu istoria PNL în Valea Jiului.
Dl. Ţîmpău, în calitatea sa de vremelnic şi interimar copreşedinte PNL Hunedoara, ar trebui, dacă ar fi cât de cât fair-play, să dea acele timpului înapoi, în urmă cu 4 ani, la alegerile locale, şi să constate public, cu tristeţe şi cu mânie dacă nu proletară, atunci aristocrată (căci doar e liberal), că la oraşe şi municipii, în afară de Haţeg şi Călan, PNL nu a putut convinge electoratul, având doar 2 primari. Îl lăsăm pe Ţîmpău să ne explice această „performanţă” politică.
Mi se pare comico-toxică obsesia d-lui Ţîmpău cu organizaţia PNL Petrila, una dintre puţinele organizaţii din judeţul Hunedoara cu viaţă, cu acţiuni, cu implicare şi dăruire, cu vizibilitate. E adevărat că acest dinamism coincide cu alegerea d-lui Avram ca preşedinte al PNL Petrila. Dl. Ţîmpău, în loc să-l roage pe dl. Avram, să-i împărtăşească din secretele politicii, procedează exact invers. Sub pretextul că Valea Jiului nu a avut primar liberal după 1989, dl. Ţîmpău
s-a gândit ca Petrila să fie aceea care va da întâiul primar. Să fiu bine înţeles şi dacă dl. Ilie Păducel va câştiga alegerile sub drapelul PNL, nu va fi meritul d-lui deputat de Cârjiţi, ci al d-lui Păducel! Cum, la fel, nu mi se pare corectă ponegrirea domnului Păducel pentru motive… tovărăşeşti şi de traseism politic. Păi, în Valea Jiului, în afară de Cornel Resmeriţă şi de Nicolae Dunca, absolut toţi primarii în funcţie au trecut pe la cel puţin două partide, un primar chiar pe la trei partide!
Când nu este locuit de fantomele răzbunării, dl. Ţîmpău are şi momente de luciditate şi recunoaşte că în Valea Jiului poate fi vorba de înţelegeri şi coterii oculte între liberali şi alte partide. Păi, domnule Ţîmpău, numai în Valea Jiului libe­ralii sunt înţeleşi cu alţii? Pe la Deva, prin consiliul judeţean, nu? De ce nu faci vorbire şi despre devierile de pe la centrul judeţului?
Ca preşedinte al organizaţiei judeţene al unui partid important, este firesc ca dl. Ţîmpău să vrea să câştige alegerile în cât mai multe localităţi din jud. Hunedoara, deci şi la Petrila. Nu înţeleg, însă, în ruptul capului de ce face vorbire doar de Petrila (căci argumentul că e cel mai mare oraş din judeţ e pueril…; mai bine ar spune că vrea primar liberal pentru că în Petrila s-a născut Ion D. Sîrbu sau Ion Barbu). De ce domnule Ţîmpău, nu ataci cu aceeaşi risipă de energie şi Primăria Petroşani, cel mai important municipiu al Văii Jiului? Sau primăriile Vulcan sau Lupeni, celelalte două municipii ale Văii? Un posibil răspuns ar fi că preşedinţii de organizaţii PNL din aceste localităţi nu te-au înfruntat… Sau, să fie vorba de un şmen? Nu fac parte dintre cei care cred în zvonurile cum că în urma manevrelor de la Petrila dumneata ai avut vreun folos (bani, brânză, carne ş.a.). Ce mă pune cu adevărat pe gânduri este că încă nu pari preocupat de un candidat puternic al PNL, măcar ca dl. Ilie Păducel la Petrila, capabil dacă nu să-l înfrângă pe Tiberiu Iacob-Ridzi, atunci să nu fie „mână-moartă”. Domnule deputat de Cârjiţi, haideţi că nu suntem cu toţii tâmpiţi…
Marian BOBOC

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii