Doi rugbiști de la Știința / Au grijă de sănătatea oamenilor din Vale

Doi rugbiști de la Știința / Au grijă de sănătatea oamenilor din Vale

Timp de citire: 2 minute

Marian Nastasiei și Florin Țandea sunt doi dintre componenții de bază ai echipei de rugby Știința Petroșani. De curând, cei doi s-au implicat într-un proiect în Valea Jiului.

Centrul de mișcare și nutriție
Cei doi jucători și-au deschis un centru de mișcare și nutriție, bazat pe mulți piloni. Cei doi sportivi își propun să-i învețe pe oamenii din zonă principiile unui stil de viață sănătos și activ. Alături de ei, amatorii pot învăța mai multe despre sport și nutriție.
„Acest proiect l-am început în urmă cu un an de zile împreună cu Florin. Am avut drept obiectiv să aducem și în Valea Jiului acest frumos concept care, deși este prezent în România de foarte mulți ani, a fost cunoscut doar în orașele mari. Proiectul nostru este format dintr-un concept bazat pe patru piloni. Alături de noi, oamenii primesc educație nutrițională, au ocazia să facă mișcare într-un cadru organizat, beneficiind de nutriție personalizată în funcție de vârstă, greutate și nevoi specifice. Vin la noi la centru oameni de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Obiectivul nostru este să dezvoltăm conceptul în fiecare oraș din Valea Jiului, ca oamenii să aibă la dispoziție soluții pentru o viață mai sănătoasă. Tot ceea ce trebuie să facă este să vină la centrul nostru situat în clădirea I.C.P.M., față în față cu Teatrul „I.D. Sîrbu” Petroșani,  sau să ia legătura cu noi şi le vom face gratuit o evaluare nutrițională corporală de sănătate”, spune Marian Nastasiei.

Între rugby și nutriție
Jucător activ la Știința, Marian Nastasiei face față celor două provocări din viața lui, rugbiul și nutriția. „Practic, ceea ce fac nu este atât greu, având în vedere că vin din lumea sportului de unde am foarte multe cunoștințe de bază. O mare parte din lucrurile pe care eu le știu le-am învățat la cursurile de la nivel național, unde particip o dată la două luni, dar și de la o școală internațională din Madrid. Acolo am avut ocazia să învăț de la cei mai renumiți medici de talie mondială. Au fost prezente 54 de țări din Europa, Asia, Africa de Nord”,  spune Marian Nastasiei.

Să vină prima victorie!
Chiar dacă Știința nu a avut un debut favorabil în retur, Nastasiei este optimist și crede că echipa sa mai are șanse la locul patru: „Am avut un meci greu la Bârlad de unde nu am reușit să ne întoarcem cu niciun punct, dar promitem că în această săptămână când vom juca, acasă, cu Galațiul, să aducem victoria care ne menține în cărțile pentru play–off. Vreau să mai spun că proiectul în care sunt implicat este privit cu încredere și de către colegii mei de la echipă. Aceștia, deși fac sport de performanță, nu ezită să apeleze la proiectul acesta, care îi ajută și mai mult. Îi mulțumesc partenerului meu Florin pentru susținerea acordată încă de la începutul ideii, dar și prietenelor noastre care ni s-au alăturat ulterior”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii