Directorul general al CAS Hunedoara, Adrian David: „Investigațiile medicale paraclinice trebuie efectuate...

Directorul general al CAS Hunedoara, Adrian David: „Investigațiile medicale paraclinice trebuie efectuate în 5 zile lucrătoare!”

Timp de citire: 2 minute

Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Adrian David ne informează că există șapte categorii de pacienți pentru care furnizorii de servicii medicale paraclinice pot acorda investigațiile, chiar dacă depășesc valoarea de contract. O informație care este bine de știut de către toată lumea, ținând cont la ce se întâmplă azi în lumea medicală și de lipsa de informații corecte primite nu de puține ori de pacienți!

Adrian David ne explică care sunt cele șapte categorii de pacienți

„Este vorba despre investigaţii paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 după externarea din spital, după încetarea perioadei de izolare, investigaţii medicale paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare. Pentru afecţiunile respective, medicul care face recomandarea va menţiona pe formularul biletului de trimitere, după caz, următoarele: „Monitor 1” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu COVID-19 după externarea din spital; „Monitor 2” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli oncologice; „Monitor 3” – pentru monitorizarea pacienților cu diabet zaharat; „Monitor 4” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cardiovasculare; „Monitor 5” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli rare; „Monitor 6” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli neurologice; „Monitor 7” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cerebrovasculare”

Șeful de la CAS Hunedoara  mai atrage atenția că termenul e de 5 zile lucrătoare!

În aceeași informare, Adrian David mai atrage atenția la un aspect foarte important în ceea ce privește termenul de efectuare a investigațiilor paraclinice necesare pacienților din cele șapte categorii de pacienți. Acesta este de maximum 5 zile lucrătoare! Deci nu o săptămână, două sau trei, cum se mai întâmplă câteodată (personal am avut în familie un astfel de caz și n-a fost în regulă, dar nici nu prea ai prea mult ce să faci, de regulă te simți scârbit de atâta indiferență și o lași baltă, că cine mai are chef, după necazul cu bolnavul din familie să mai facă plângeri și demersuri pentru că programarea s-a făcut după vreo 12 zile! Îți aștepți rândul și cam asta e, în timp ce vezi persoana de lângă tine că se stinge zi după zi și speranțele de vindecare sunt tot mai mici pe zi ce trece, chiar dacă nu spui nimic și continui să-ți îmbărbătezi bolnavul din casă, în cazul meu, părintele, mama. Din păcate cam asta e realitatea în multe cazuri și am ținut să precizez pe scurt, că poate se mai schimbă în bine lucrurile).

„Mai mult decât atât, efectuarea investigaţiilor paraclinice necesare pacienţilor, în vederea monitorizării afecţiunilor mai sus menționate, se realizează de către furnizorii de servicii medicale paraclinice, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora. Chiar dacă, în momentul solicitării investigaţiilor, furnizorul aflat în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile contractate, acesta va efectua investigaţiile paraclinice, iar acestea vor fi decontate ulterior, ca urmare a încheierii unui act adiţional de suplimentare a valorii de contract”, susține directorul general al CAS Hunedoara, Adrian Nicolae David.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii