Diplomă de excelenţă pentru Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara -Deva”

Diplomă de excelenţă pentru Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara -Deva”

Timp de citire: un minut

În urmă cu doi ani, Biblioteca Județeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara – Deva a demarat un amplu și îndrăzneț proiect cultural-educativ, având drept componentă principală organizarea de cursuri de limbă chineză la Deva. Acesta a fost, practic, un prim pas în demararea unui proiect ce își propune crearea unor premise favorabile pentru cunoașterea limbii, a culturii și a civilizației chineze. În prezent, biblioteca din Deva este singura din ţară care a reuşit să demareze un astfel de proiect, un proiect prin care să se poată studia limba chineză.

Pentru toată activitatea derulată în toţi aceşti ani, a fost remarcată în urmă cu scurt timp la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucureşti, acolo unde, în prezenţa unor importanţi ambasadori, celor de la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara – Deva le-a fost înmânată o Diplomă de excelenţă.

Motivația decernării acestei diplome a reprezentat-o „contribuția adusă la răspândirea limbii chineze”. A fost a treia ediție a ceremoniei de decernare a Bursei „Visul chinezesc”, desfășurată în prezența unui numeros public, format din reprezentanți ai comunității oamenilor de afaceri din China, reprezentanți ai Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, profesori, elevi.

„Această diplomă este o recunoaștere și o apreciere a tot ceea ce am organizat – în colaborare cu Institutul „Confucius” din Sibiu – pentru a atrage un număr cât mai mare de persoane la cursurile de limbă chineză, pentru ca filiala cu cărți în limba chineză a bibliotecii noastre – Colțul chinezesc – să fie frecventată sistematic, pentru a promova valorile spirituale specifice Chinei.

Suntem extrem de bucuroși că această activitate a noastră a dat roade tot mai bogate de la un an la altul și, cu siguranță, vom găsi noi modalități de promovare, la Deva, a impresionantului tezaur de cultură de care dispune China. Biblioteca noastră s-a angrenat cu toate forțele în acest îndrăzneț și minunat proiect cultural-educativ și suntem foarte mândri că proiectul este apreciat.”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.
Andreea BUGA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii