Dintr-o joacă de copil a ajuns campion național / Denis Lukacs –...

Dintr-o joacă de copil a ajuns campion național / Denis Lukacs – campion la 14 ani

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Denis Lukacs are 14 ani și este legitimat la secția de lupte a Clubului Inter Petrila. Sportivul, pregătit de Marian Lukacs, este un abonat la performanță de mic copil. De șase ani este luptător cu rezultate excelente.

 

„Pentru Denis

totul a început ca o joacă. Era cam plinuț și l-am îndrumat spre sport. Și așa a început totul pentru el. L-am îndrumat către lupte. I-a plăcut și a rămas pe acest drum”, a declarat pentru zvj.ro, antrenorul acestuia Marian Lukacs.

 

Rezultate de excepție

Pandemia nu a fost un moment tocmai prielnic pentru sportivii de la Inter Petrila. O recunoaște și antrenorul. „A fost foarte greu în pandemie, având în vedere faptul că nu am mai avut accesul în sală. Ne-am pregătit pe la colțuri. Cum am putut și noi, dar nu am renunțat”, spune antrenorul. Când l-am întrebat pe profesor cum își motivează elevii, acesta a spus mai mult în spirit de glumă. „Îi mai păcălim și noi că prea multe nu avem ce să le oferim, dar ei își fac treaba”.

 

Abonat la lot

Denis este campionul României și este un abonat constant la lotul național. Din acest motiv s-a mutat cu școala la Tg Mureș, acolo fiind și lotul național.

„Este component permanent al lotului național. S-a mutat cu școala, cu casa la Tg Mureș. Este titular acolo la lot. Are două titluri de campion național, este deținător al Cupei României și vicecampion national la lupte libere pe plajă”, spune antrenorul acestuia.

 

Marian Lukacs

este antrenor de 13 ani la Inter Petrila, timp în care secția de lupte a devenit o tradiție pentru oraș. „Denis Lukacs este un campion național cu rezultate deosebite, dar îi mai avem și pe

Alexandru Bordaș și Ștefan Profir. Aceștia au obținut locul trei atât la Naționale cât și la Cupa României”, a declarat Marian Lukacs.

 

Bursa „San Montan”

Inițiativa asociației, a cărei președinte este Erika Santa este una de aplaudat. Anul acesta bursa a plecat chiar spre luptătorul de la Inter Petrila, Denis Lukacs.

„Anul 2020 a fost un an deosebit de greu pentru toată lumea, la fel și pentru sportivi! Felicitări, Denis și Marian Lukacs pentru rezultatele deosebite de până acum obținute la lupte libere. San Montan se bucură că a reușit să se țină de cuvânt și a oferit bursa San Montan pentru tot anul care a trecut lui Denis. Bravo, suntem mândri de tine!”, se arată pe pagina de facebook a Asociației.

 

Merge la Europene

Pentru Denis urmează un alt hop. De data aceasta hopul va fi în afara țării. Va lua parte la Campionatul European din Bulgaria de la Sofia. „Obiectivul la campionatul european este clasarea în primii 10 sportivi. Denis este cu un an mai mic decât cei care participă la acest campionat. Este o muncă grea la lot, antrenorii de acolo sunt foarte exigenți. Denis are de muncit”, a încheiat tehnicianul petrilean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii