Din nou / Acţiune de control şi prevenţie ale ISU

Din nou / Acţiune de control şi prevenţie ale ISU

Timp de citire: un minut

Marţi, 17 noiembrie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara au executat 5 controale de prevenire la operatori economici cu specific de comerţ, cultură sau turism. A fost vizată în special Valea Jiului, inspecţiile derulându-se în Petroşani, Vulcan şi Lupeni, dar şi Deva.

17 deficienţe

Inspectorii de prevenire au constatat 17 deficienţe, aplicând 8 avertismente şi 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii, instalaţii de semnalizare a incendiilor neverificate de către persoane autorizate, lipsa actelor de autoritate privind apărarea împotriva incendiilor prevăzute de OMAI 163/ 2007.

În plus, s-a constatat că nu s-au asigurat măsuri corespunzătoare de apărare împotriva incendiilor în timpul în care activitatea normală este întreruptă.

Contorizarea rezultatelor

Începând cu data de 5 noiembrie, în urma celor 43 controale, efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U., au fost constatate un număr de 116 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate 50 avertismente şi 36 amenzi contravenţionale, în cuantum de 332.000 lei, iar în cazul a patru operatori economici a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării. Oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor se realizează până la obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Alte două săli de spectacole din Deva şi Hunedoara care au primit doar sancţiuni sau avertismente din partea inspectorilor de prevenire au fost închise de administratorii acestora, până la remedierea deficienţelor.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii