Din galben – roșu, din roșu – de… / Fostul liberal Bebi...

Din galben – roșu, din roșu – de… / Fostul liberal Bebi Durbaca s-a autosuspendat din PSD

Timp de citire: 2 minute
  • Grea pierdere pentru PSD-ul lui Nistor
  • Durbaca își pierde calitatea de consilier local
  • Cum va rezista PSD-ul fără el?

Eusebiu-Bebi Durbaca, directorul CEVJ și principalul vizat de DIICOT în perchezițiile de la complex, și-a suspendat activitatea din PSD. Decizia a venit, pentru a nu afecta imaginea partidului mai ales că urmează în două scrutine electorale. Vizibil afectat de toată această conjunctură, Durbaca a scris pe Facebook că s-a suspendat din Partidul Socialist Democrat.

Fiind principalul vizat de percheziții de la CEVJ, asta nu face bine partidului din care provine, condus de Laurențiu Nistor. Asta a recunoscut Eusebiu Durbaca, directorul companiei, care într-o postare pe Facebook, la miezul nopții de duminică spre luni, și-a anunțat suspendarea din PSD.

„Subsemnatul Durbaca Eusebiu, în calitate de membru al Partidului Social Democrat, declar următoarele:

Suspend activitatea în cadrul Partidului Socialist Democrat începând cu data de 08.07.2024

Această suspendare intervine din considerente legate de imaginea partidului.

Întrucât sunt conștient de importanța unei imagini pozitive, am luat această decizie pentru a proteja reputația și credibilitatea partidului.

Am încredere în actul de justiție și sunt convins că orice investigație sau procedură legală va fi tratată cu obiectivitate și imparțialitate.

Semnez prezenta declarație în semn de respect și responsabilitate.

Data: 07.07.2024”

Durbaca, dar și alți angajați CEH, apropiați lui, sunt anchetați de DIICOT pentru presupuse pontaje fictive, concedii medicale ilegale, dar și pentru modul subiectiv în care s-au făcut angajările la CEVJ anul acesta. Deocamdată, nici până la redactarea acestei știri, organele de cercetare n-au ieșit public cu un punct e vedere, aceasta însemnă că încă ancheta este în curs.

Eusebiu Durbaca conduce Complexul Energetic Valea Jiului din 11 noiembrie. El a ajuns director general pe vremea când era în PNL, Vetuța Stănescu s-a aflat printre principalii lui susținători pentru această funcție. Între timp, lucrurile s-au schimbat, Durbaca s-a făcut din galben, roșu. Iar acum din roșu…

Autosuspendându-se din PSD, Durbaca își pierde calitatea de membru al acestui și pe cale de consecință și aceea de consilier local, acesta fiind ales în urmă cu o lună pe lista PSD Petroșani. Orice tristețe ascunde o bucurie… O bucurie pentru pesedistul de pe listă, aflat pe „așteptare”, care astfel pupă și el consiliul local…  O întrebare: i-a fost frică lui Nistor, șeful PSD pe județ, să-l excludă din partid pe Durbacă? Dacă da, de ce?

Probabil demisia lui Durbaca va avea efect și asupra ținutei sale vestimentare… Cravatele roșii, culoarea partidului său, vor fi garate pe o linie moartă a șifonierului…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii