Din culisele Danubia Cup. O competiţie plină de acrobaţii aeriene

Din culisele Danubia Cup. O competiţie plină de acrobaţii aeriene

Timp de citire: un minut

Acrobaţii aeriene, zboruri care mai de care mai spectaculoase şi avioane pilotate de concurenţi plini de îndemânare. Cam aşa se vor prezenta cele trei zile ale celei de-a doua ediţii a acestei importante competiţii internaţionale de acrobaţie aeriană, competiţie al cărei start s-a dat miercuri după-amiază pe Aerodromul de la Săuleşti.

20 de piloţi din patru ţări au răspuns afirmativ invitaţiei de a face spectacol pe cerul de deasupra municipiului reşedinţă de judeţ.

Fiecare concurent înscris trebuie să efectueze patru zboruri, iar la final cel mai bun va fi declarat, evident, câştigător.

Se va da startul pentru Cupa Danubia, ediţia a II-a,la care participă patru ţări, este o competiţie înaintea europenelor din 22 iulie. Sunt emoţii, s-a făcut şedinţa de brieffing, fiecare concurent îşi pregăteşte programul de participare, s-a tras ordinea la sorţi, avem mici emoţii, chiar dacă suntem aviatori, sunt emoţiile bunei funcţionări,” a declarat  Adel ŞTEF, comandant Aerodrom Săuleşti

Piloţii, cel puţin cei din echipa României, au aşteptări mari şi speră să aibă cele mai bune rezultate.

Aşteptările sunt mari din partea echipei României, deoarece suntem pe teren propriu şi avem acest avantaj, vom începe cu programul impus. Vremea este bună, totul ţine cu noi, sperăm să fie bine. Programele necunoscute sunt o provocare”, a precizat pilotul Cristian IORGOV.

Aşteptăm să avem rezultate bune pentru că anul trecut România s-a clasat pe locul 5 mondial, suntem antrenaţi, nerăbdători şi pregătiţi să dăm tot ce e mai bun”, a declarat Rotaru George, director Aerocubul României

Pentru a putea participa la o astfel de competiţie sau cel puţin pentru a putea ajunge la nivelulul unui astfel de pilot, pot trece mulţi ani, după anii de şcolarizare se începe practica pe un avion pe care încerci doar să zbori, apoi începi pe avioane mai mici de acrobaţii, iar atunci când eşti profesionist eşti selectat şi ajungi pe cele mai puternice avioane din lotul României EXTRA300.

Andreea Buga

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii