Din culisele a două proiecte legate de drumuri / Şeful de la...

Din culisele a două proiecte legate de drumuri / Şeful de la drumuri Gorj, Ion Tudor, ne-a dat din casă cum s-a implicat premierul Ponta în reabilitarea DN 66 şi DN 7A

Timp de citire: 3 minute
Ion Tudor, şeful de la drumurile naţionale Gorj, ne-a povestit cum au ajuns două drumuri importante, mai cu seamă pentru hunedoreni, Defileul Jiului şi DN 7A, să fie finanţate şi să înceapă lucrările în forţă la ele.
DN 66 (Defileul Jiului – Bumbeşti Jiu – Livezeni)
„În 2011, pe vremea guvernului Boc, au fost alocaţi zero lei pentru DN 66 Bumbeşti – Jiu – Petroşani! În primăvara lui 2012, după ce guvernul Ponta a venit la guvernare, când s-a făcut bugetul, s-a reuşit în primăvară să se introducă o sumă modică pentru acest drum. Suma era infimă, nu se puteau face mari lucrări, dar era ceva faţă deloc. În acel an, parcă prin primăvară-vară, nu mai ţin minte exact, a avut loc o întâlnire la Tg-Jiu, între preşedintele Consiliului Judeţean, Călinoiu, primarul Cârciumaru şi dl. Pop de la Bucureşti care a întrebat sec: Ce faceţi cu drumul acesta? Într-adevăr, drumul era de groază… I s-a răspuns: Alocăm ceva bani, atât putem acum. La următoarea vizită la Gorj a premierului Ponta, ajungând în Gorj şi dl. Neaga, nou director pe-atunci la CNADNR, premierul l-a întrebat de drum pe dl. Neaga şi ce soluţii are. Văzând că i se spune de bani, de problema veşnică a finanţării, premierul a zis: Bine, dacă nu sunteţi voi în stare să rezolvaţi, atunci o rezolvă guvernul. Trebuie să găsim soluţii, nu se poate aşa ceva. După acest moment, s-a găsit destul de repede soluţia să se treacă lucrarea pe finanţare externă, s-a aprobat totul, inclusiv ce ţinea de premier şi de guvern, şi atunci am putut să facem drumul acesta. Deci, reabilitarea DN 66 pe Defileul Jiului, drumul cel mai important de tranzit pentru două judeţe vecine şi pentru două regiuni, Transilvania şi Oltenia, este meritul principal al premierului Ponta, orice s-ar spune şi acesta este adevărul pe care vi-l spun, dând din casă cum se spune…”, ne-a povestit Ion Tudor.
DN 7A (hotar Vâlcea – Cheile Jieţului – Jieţ)
Legat de DN 7A, cei aproape 30 de kilometri de drum de la Jieţ şi până la hotarul cu Vâlcea, Ion Tudor susţine că indiferent de ce demersuri s-au făcut de autorităţile locale petrilene, sau de cele judeţene, dacă, întâmplător, premierul nu s-ar fi aflat într-o vizită de lucru în judeţul Gorj şi n-ar fi auzit o discuţie telefonică, dând apoi indicaţii ca acest drum să fie trecut în 2015 la buget pentru finanţare şi azi am fi vorbit de reparaţii sau cârpeli, cum s-a întâmplat aproape 25 de ani: „Şi cu 7A a fost tot la fel, altfel nu se făcea nimic, dar chiar nimic… Poate doar mici reparaţii sau ştiu eu ce. Hai să vă spun… Eram în 2014 cu premierul Victor Ponta la Novaci şi după aceea la Polovragi, să vadă nişte lucrări. La un moment dat, m-au sunat şi mi-au spus că sunt probleme cu DN 7A. Auzind probabil ce discut la telefon, premierul m-a întrebat: Aveţi probleme cu vreun drum? La noi în Gorj, nu, dar la momârlani, în Valea Jiului, pe DN 7A, avem, am fost acum sunat… E drumul rupt. Mi-a zis imediat: Aici mai aveţi treabă, aţi terminat? Da, unde v-am arătat e gata lucrarea… i-am zis. Bun, dacă nu mai aveţi treabă, mergeţi imediat acolo şi găsiţi solu­ţiile tehnice cât mai rapid! Dar, staţi puţin, drumul acela n-a intrat în moderni­zare?, m-a întrebat premierul. Nu, pentru că n-are finanţare… i-am răspuns. Va intra!, aproape a ţipat premierul, îmi aduc aminte ca şi cum ar fi acum. Şi aşa a intrat în finan­ţare şi acel drum în primăvara aceasta şi acum se poate lucra la el, altfel cine ştie cât timp, sau ani, mai dura. A fost o chesti­u­ne de noroc că s-a întâmplat să vină în zonă”.
Drumul Câmpu lui Neag – Herculane
Să sperăm că poate cineva i-o spune premierului să vină în vizită şi pe la Uricani – Câmpuşel, să vadă cum un drum în care s-au investit milioane de euro până acum, intitulat popular „drumul lui Băsescu”, se termină azi nicăieri… în loc să străpungă alţi câţiva zeci de kilometri ce au mai rămas şi să ajungă odată la Herculane!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii