Din ciclul „Laure, fă-te că lucrezi”… / Cică Nistor caută soluţii pentru...

Din ciclul „Laure, fă-te că lucrezi”… / Cică Nistor caută soluţii pentru gunoaie. Nu cele din PSD…

Timp de citire: 2 minute
Problema spinoasă a depozitării deşeurilor din judeţ, în condiţiile în care deponeul ecologic nu are încă operatori, se tranşează la Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.
Preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a declarat joi că se ocupă de problema deşeurilor, chiar dacă nu a revenit integral la conducerea judeţului, fiind în refacere după o operaţie.
„Marţi, am fost personal, chiar dacă sunt încă în concendiu medical – am început rău (asta se numeşte ghinion, după unii), la Ministerul Dezvoltării, am luat secretarul general de la minister, am mers la Ministerul Mediului, am prezentat situaţia şi de acolo am mers la domnul vicepremier, la Dîncu, la care am lăsat şi o adresă şi am informat exact cum stă situaţia. Exact. Că la ora actuală este doar la mâna guvernului să mai trateze cu Comisia Europeană prelungirea termenului de închidere la deponeul de la Vulcan. Nicidecum Consiliul Judeţean sau altcineva. N-am stat cu mâinile încrucişate pe piept. Am găsit şi soluţii, să mai facem un deponeu la Petroşani. Sper ca în câteva zile să fie terminat, să avem toate avizele necesare”, a declarat Laurenţiu Nistor.
Preşedintele CJ Hunedoara mai spune că este posibil, în limita legii, să fie dat deponeul de la Bârcea Mare prin încredinţare directă la un UAT care are o firmă de salubritate autorizată să-l exploateze până când se va putea organiza licitaţia: „Fiindcă, dacă acum a fost contestat caietul de sarcini şi sunt cerute 150 de clarificări, mă întreb, în momentul în care se depun ofertele câte contestaţii se vor depune”.
Ca ultimă decizie, la Deva a fost făcută o suplimentare cu 13 mii de tone pentru depozitul provizoriu de gunoaie, iar dacă se rezolvă deponeul provizoriu din Petroşani, Nistor spune că pe o perioadă de 6 luni în reşedinţa de judeţ nu vor fi probleme.
Laurenţiu Nistor despre întreţinerea drumurilor judeţene
„Miercuri, la ora 11, toţi primarii din judeţ vor fi chemaţi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara unde o să vină reprezentanţi de la Regiunea V Vest şi APIR, fiindcă avem foarte mulţi primari noi. Vrem să venim în întâmpinarea lor, să înveţe să facă proiecte, să atragă fonduri europene în această perioadă. Se va face o instruire foarte clară pe modul cum să întocmească proiectele pentru această perioadă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii