Din 15 ianuarie cresc salariile la CEVJ

Din 15 ianuarie cresc salariile la CEVJ

Timp de citire: un minut

Semne bune anul are pentru angajații de la Complexul Energetic Valea Jiului. Toate salariile vor cunoaște o majorare. Mai mult, conform sindicaliștilor, actele adiționale au fost semnate încă de la finele lui 2023. Creșterea salariilor a fost negociată în CCM.

Din 15 ianuarie, angajații de la Complexul Energetic Hunedoara vor avea salariile mărite, conform Contractului Colectiv de Muncă. Majorarea se va aplica la salariul de tarifare, ceea ce însemnă că această creștere se va simți și în buzunare, nu doar pe hârtie.

„Din ianuarie se va aplica acel coeficient de corelare a salariilor cu inflația și coșul minim. Angajații CEVJ au semnat deja în perioada 27-29 decembrie actele adiționale care prevăd o mărire a salariilor tarifare cu aplicare din 15 ianuarie. Acest lucru a fost negociat la încheierea CCM. Vorbim de o creștere pe paliere. Astfel, avem o creștere pe salariile de mici de 5%, pe salariile mai mari cu 4,5% și pe salariile peste 7000 lei cu 4%. Dacă vorbim de un salariu 4000 de lei, 5% însemnă 200 de lei și, ținând cont de faptul că majorarea se aplică la salariul tarifar, asta însemnă și o creștere a sporurilor”, a declarat Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Ortacii și nu numai vor încasa primele salarii din 2024 majorate. Următoarea creștere salarială ar putea avea loc la 1 iulie, atunci când salariul minim brut din România ar putea să se majoreze de la 3.300 de lei la 3.700 de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii