Deva. Totul despre cele 6 proiecte de regenerare și reabilitare urbană care...

Deva. Totul despre cele 6 proiecte de regenerare și reabilitare urbană care vor schimba ansamblul orașului

Timp de citire: 3 minute

Investiţiile finanţate din fonduri europene care se derulează în prezent Deva, în principal cele şase proiecte lansate în execuţie în ultimele două luni, au respectat toţi paşii necesari pentru punerea lor în practică, anunță oficialii din primărie.  Proiectele au fost discutate în cadrul comisiei de arhitectură şi urbanism, au fost publicate pe site, intens mediatizate prin intermediul presei şi în mediul online. În forma lor finală, au fost supuse votului în Consiliul Local Deva în ședințe publice. Iată care sunt toate detaliile pe care oricare devean trebuie să le știe, referitor la cum va arăta Deva după finalizarea investițiilor, câți bani și pentru ce se cheltuiesc aceștia.

Amenajare Piaţa Arras

Proiectul cuprinde realizarea unei piaţete, zone verzi, două fântâni, alei pietonale, mobilier urban – bănci, coşuri de gunoi, rasteluri pentru biciclete, pergole, infochioşc, sistem de irigare, reţea nouă de iluminat public, alimentare cu apă şi canalizare, reţea net-city. Valoarea totală a proiectului: 6.441.384,17 lei.

Platformă în zona Ardealul

Se va amenaja o platformă în zona Ardealul,de pe Calea Zarandului, se vor amenaja alei pietonale, trotuare modernizate, spaţii verzi, se vor reamenaja o parcare, oglindă de apă, locuri de odihnă, se va instala  mobilier urban nou. Proiectul prevede şi amenajarea unei piste pentru biciclişti. Valorea totală a proiectului: 3.295.444,89 lei.

Reabilitarea şi refuncţionalizarea spaţiului public urban Bulevardul Dacia şi zona adiacentă

În acest proiect se va reamenaja carosabilul,  parcările, aleile pietonale, zonele verzi, o pistă de biciclete. Se dorește dotarea cu mobilier urban – bănci, coşuri de gunoi, cişmele de apă, rasteluri biciclete, afişier cilindric, jardiniere, pergolă, grătare protecţie copaci, toaletă publică cu autospălare. Se va realiza un infochioșc unde vor fi afişate informații utile cetăţenilor, promovare proiecte, plata impozitelor, vânzarea biletelor pentru evenimente, promovare turistică.  Valoarea totală a proiectului: 5.620.392,01 lei.

Reabilitarea spațiului public urban Bulevardul Decebal de la intersecţia cu str. Avram Iancu până la intersecţia cu Bulevardul Iuliu Maniu

În această zonă se vor realiza spații  pietonale, piaţete, treptele şi trotuarele vor fi complet reabilitate, preluarea diferenţelor de nivel între zonele pietonale şi carosabile, acces la spaţiile publice sau comerciale, astfel încât să satisfacă cerinţele persoanelor cu dizabilităţi, asigurarea unui spaţiu delimitat clar pentru pistele de biciclete, reabilitarea îmbracăminţii asfaltice a bulevardului, cu ridicarea capacelor de canal la cotă. Spaţii verzi regândite şi amenjarea unei fântâni dinamice de pardoseală. Spaţii de odihnă, cu facilităţi pentru adulţi, tineri şi copii. Valoarea totală a proiectului: 5.308.326,43 lei.

Reabilitarea spaţiului public urban Bulevardul Iuliu Maniu

Va fi complet refuncţionalizat bulevardul, astfel încât accesul la spaţiile comerciale să devină mult mai uşor pentru toate categoriile de persoane, inclusiv cele cu dizabilităţi. Investiţia prevede modernizarea suprafeţei carosabile, a trotuarelor şi zonelor pietonale, a spaţiilor verzi, a parcărilor şi drumurilor de acces. Proiectul include o pistă de biciclete pe toată lungimea bulevardului, reţele de iluminat public, apă şi canalizare, complet noi, la care se adaugă lucrări de siguranţă a circulaţiei şi amplasarea de mobilier urban nou. Valoarea totală a proiectului: 13.123.194,63 lei.

Amenajare pistă pentru bicicliști pe Calea Zarandului

Investiţia va asigura aproximativ 1,6 km de pistă destinată exclusiv bicicliştilor, iar în 5 ani de la finalizare se estimează o reducere cu 10% a numărului de accidente cu victime biciclişti. Amplasamentul pentru începerea lucrărilor a fost predat deja zilele acestea. Proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții urbane prin creșterea siguranței traficului cicliștilor pe Calea Zarandului, diminuarea circulației cu autovehiculele și reducerea poluării, precum și îmbunătățirea stării de sănătate a cetățenilor Municipiului Deva. Amenajarea noii piste va asigura continuitatea pe Calea Zarandului şi va face conexiunea cu pistele care vor fi construite în oraş pe B-dul. Iuliu Maniu şi B-dul. Decebal.  Valoarea totală a proiectului: 2.304.311,80 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii