Deva susține lupta împotriva cancerului la sân. Cetatea Deva și Centrul Cultural...

Deva susține lupta împotriva cancerului la sân. Cetatea Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vor fi iluminate astăzi în roz

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Cetatea Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vor fi iluminate în roz, miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 19:00, ca semn al promovării şi susţinerii luptei împotriva cancerului de sân.

Acest demers are rolul de conștientizare asupra importanței prevenției și depistării din timp a maladiei care ucide anual mii de femei. Potrivit statisticilor, în România, apar în fiecare an 9.000 de noi cazuri de cancer de sân, iar un sfert dintre femeile diagnosticate nu mai au nicio șansă de a fi salvate pentru că boala este depistată foarte târziu.

În județul Hunedoara, anul trecut au fost înregistrate 296 de noi cazuri de cancer de sân, aproape dublu față de anul 2017.

Luna octombrie este declarată, în toată lumea, Luna Roz. Peste 70 de ţări iluminează în culoarea speranței clădiri reprezentative pentru a reaminti femeilor importanţa depistării precoce a cancerului de sân.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii