Deva / Regulament pentru gama de culori a blocurilor reabilitate termic

Deva / Regulament pentru gama de culori a blocurilor reabilitate termic

Timp de citire: un minut
În şedinţa de luni, 28 noiembrie 2016, Consiliul Local Deva a aprobat Regulamentul privind gama cromatică pentru locuinţele colective reabilitate termic din municipiul reşedinţă de judeţ.
„Până în prezent, în România nu există legislaţie care să facă specificaţii concrete cu privire la gama de culori ce poate fi folosită în mediul urban. Gama cromatică aleasă pentru locuinţele colective reabilitate termic până în prezent s-a bazat exclusiv pe propunerile arhitecţilor, propuneri care de cele mai multe ori nu ţin seama de context, de fondul construit existent, de caracterul zonei, creându-se neconcordanţe cromatice şi uneori chiar disconfort vizual.
Deoarece numărul de cereri din partea asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe este în creştere, în vederea obţinerii unui aspect unitar al oraşului, s-a elaborat acest regulament”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre pentru aprobarea „Regulamentului privind gama cromatică pentru locuinţele colective reabilitate termic din municipiul Deva”.
Prin aprobarea regulamentului se urmăreşte nu doar impunerea unei palete de culori ci şi trasarea unor principii care să reglementeze, în lipsa unei legislaţii specifice, modul în care sunt tratate faţadele blocurilor de locuinţe colective supuse reabilitării termice.
Ca dispoziţie generală, faţadele vor fi tratate ca un tot unitar fiind strict interzisă zugrăvirea parţială a acestora.
De asemenea, potrivit regulamentului, asociaţiile de proprietari trebuie să consulte proiectanţi atestaţi legal în domeniu. Sunt interzise lucrările de reabilitare termică individuală fiind obligatorie reabilitarea termică a întregului tronson al blocului de locuinţe.
Regulamentul nu se aplică construcţiilor clasate ca monumente istorice sau în curs de clasare, gama cromatică a acestora stabilindu-se cu avizul Ministerului Culturii, în comisiile de specialitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii