Deva / Investitori străini

Deva / Investitori străini

Timp de citire: un minut

Un grup de oameni de afaceri străini, interesaţi de oportunităţile din spaţiul hunedorean, au avut o întâlnire cu oficialităţi din administraţia publică locală şi judeţeană.

Cu ocazia întâlnirii, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a declarat că au fost create mai multe oportunităţi şi speră ca investitorii străini să fie atraşi de zona noastră. Este vorba, în primul rând, de „stabilitatea economică, legătura cu magistrala de transport Culoarul 4 Pan European şi scutirea de la plata unor impozite şi taxe. Consiliul Local şi Primăria au adoptat scutiri de impozite şi taxe, chiar se ocupă şi de infrastructura de care este nevoie”, a declarat primarul Devei.
În fapt, printr-o hotărâre de CL din 2012, Primăria Deva poate acorda investitorilor scutiri şi reduceri de impozite pe clădiri şi terenuri, ca sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, ideea fiind de creare a locurilor de muncă. Condiţia impusă este ca valoarea investiţiilor să fie mai mare de 500.000 de euro şi să creeze minim 25 de locuri de muncă.

Prezent la întâlnire, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, a declarat: „Avem avantajul că România este membru al Uniunii Europene. Un mare avantaj este că administraţiile locale sunt deschise să facă orice efort posibil legal pentru dezvoltarea economică a judeţului Hunedoara”.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii