Deva. Întâlnire de lucru a Comitetelor de Organizare UNESCO la sediul CJ...

Deva. Întâlnire de lucru a Comitetelor de Organizare UNESCO la sediul CJ Hunedoara

Timp de citire: un minut

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Hunedoara s-a desfășurat a doua întâlnire de lucru de la constituirea Comitetelor de Organizare UNESCO pentru monumentele istorice înscrise în Lista patrimoniului mondial aflate pe teritoriul județului nostru (Sarmizegetusa Regia – Grădiștea de Munte, Costești Cetățuia, ostești Blidaru, Luncani Piatra Roșie şi Bănița).

La această ședință au luat parte reprezentanți ai conducerii Consiliului Județean Hunedoara (președintele Adrian Nicolae David și vicepreședintele Vetuța Stănescu), ai Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, ai Serviciului Public Județean de Administrare a Monumentelor Istorice, ai Primăriilor comunelor Boșorod, Orăștioara de Sus și Bănița, precum și ai serviciilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Hunedoara.

Tema principală a acestei întâlniri a constituit-o prezentarea situației actuale a cetăților dacice de pe teritoriul județului Hunedoara, cu excepția celei de la Sarmizegetusa Regia aflată în administrarea Consiliului Județean.

Cel mai important punct al acestei reuniuni a fost stabilirea unei strategii etapizate menite să faciliteze preluarea în administrare a acestor cetăți. De asemenea, au fost stabilite datele monitorizării fiecărei cetăți în parte și au fost distribuite sarcini fiecărei instituții componente ale acestor Comitete de Organizare UNESCO.

Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru luna august. Aceasta va fi urmată de vizitarea fiecărui monument istoric UNESCO aflat pe teritoriul județului Hunedoara.

Comitetele de Organizare UNESCO se constituie, conform legislației în vigoare, pentru fiecare monument înscris în Lista patrimoniului mondial UNESCO prin hotărâre a consiliului judeţean, în a cărui rază teritorială se află monumentul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii