Deva. Indicatoarele, ascunse parcă de ochiul turistului

Deva. Indicatoarele, ascunse parcă de ochiul turistului

Timp de citire: 2 minute

Pe principiul “mai puțin, că e mai ieftin”, în municipiul reședință de județ indicatoarele care ar trebui să-i ajute pe turiști să găsească obiectivul pe care vor să îl viziteze mai mult îi încurcă. Şi asta deoarece indicaţiile destinate turiştilor (obiective turistice ori locaţii de agrement) sunt inscripționate pe nişte tăblițe mici, minuscule chiar, pe care trebuie să te chinui serios ca să le identifici mai întâi, iar apoi să le şi citeşti. În unele cazuri, aproape că trebuie să ghicești unde te trimit acestea.

Spre exemplu, un turist străin nu ar putea să își dea seama ce înseamnă indicatorul cu Aqua Land fără un desen lângă, ori măcar o legendă. Este foarte simplu să se gândească la o societate ce se ocupă cu furnizarea ori producerea de componente pentru bazine. Nicidecum nu se gândește neamțul care, din plictiseală, ar vrea să vină să se scalde în apele cu clor ale Devei, că este vorba de fapt despre un complex care, între noi fie vorba, a şi costat bani grei.

Să enumerăm mai întâi locurile pe care un turist le poate vizita, nu foarte multe la număr: Cetatea Devei cu a sa telecabină, una tot foarte scumpă, Muzeul Civilizației Dacice și Romane și, nu în ultimul rând, complexul Aqua Land.

Practic, pe orice parte a localității ai alege să mergi, situația este aceeași. Drumuri împânzite de reclame imense de la supermarketurile din zonă și câteva plăcuţe indicatoare minuscule, aruncate pe stâlpii de iluminat. De parcă șoferii ar merge cu ochii pe cer, nu atenți la drum. Dar, cum la Deva totul este posibil, nimic nu mai este de mirare.

Despre un centru de informare turistică nu credem că este cazul să mai vorbim. Ce-i drept, turiştii nu ar avea ce să afle la ora actuală. Decât că, pentru a ajunge la obiectivul pe care dorește să îl viziteze, orice turist trebuie să treacă prin șantiere. Şi, stați liniștiți, firmele alese pe sprânceană de către edili Devei nu sapă după ceva vestigii antice, ci încearcă să mai cheltuie cumva banii europeni.
Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii