Deva / Hunedoara. O americancă la Castel

Deva / Hunedoara. O americancă la Castel

Timp de citire: un minut

La invitația Primăriei municipiului Deva, adjunctul însărcinatului cu afaceri al Statelor Unite la Bucureşti și consilierul politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Debra Hevia, a efectuat o vizită privată în reședința de județ, cu ocazia Festivalului Opera Nights 2015.

Deva
vizita oficial sua_debra hevia_deva 16 iul 2015 (4)În cursul după-amiezii de joi, Debra Hevia a participat la o scurtă întrevedere cu primarul Petru Mărginean, în cadrul căreia s-a discutat despre colaborarea româno-americană, oportunităţile de afaceri din municipiul Deva și facilităţile care se acordă investitorilor ce vor să deschidă o afacere în zonă, potenţialul turistic şi cultural al oraşului reşedinţă de judeţ.

vizita oficial sua_debra hevia_deva 16 iul 2015 (5)Debra Hevia s-a arătat interesată de sistemul educaţional, de dotările care există în unităţile sanitare de la noi, de rata şomajului, de tipul de industrie care s-ar putea dezvolta aici, dar şi de problemele cu care se confruntă devenii, cea mai stringentă fiind lipsa locurilor de muncă.

Și pe malul Cernei
debra hevia2_17 iul_hunedoaraVineri, Debra Hevia a avut o întrevedere și cu primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion. Și în cadrul întâlnirii de la Hunedoara s-au discutat aspecte legate de oportunitățile de investiții în municipiu, potențialul turistic al zonei și sprijinirea mediului de afaceri.

Totodată, Debra Hevia a solicitat informații cu privire la sistemul educațional, sănătate și dezvoltarea economică din municipiul Hunedoara.

Diplomatul american a afirmat că demersurile întreprinse pentru atragerea investitorilor străini în zonă reprezintă o prioritate pentru Hunedoara și a promis să transmită reprezentanților diplomatici ai Statelor Unite ale Americii informațiile primite despre municipiul de pe Cerna.

Vineri seară, oaspetele american a participat, împreună cu familia, la spectacolul „Nabucco” ce a avut loc la Castelul Corvinilor în cadrul Festivalului Opera Nights.

Adjunctul şefului de misiune al Statelor Unite în România s-a aflat pentru prima dată în judeţul Hunedoara.
Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii