Deva. Bursa locurilor de muncă online

Deva. Bursa locurilor de muncă online

Timp de citire: 2 minute

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, prin parteneriatul cu AJOFM Alba, AJOFM Gorj,  AJOFM Maramureș, Fundația Mara, Asociatia Psihologilor Gorjeni, S.C. Artemis SRL Alba Iulia şi SC Rogepa SRL Baia Mare, a implementat în perioada 06.01.2014 – 05.07.2015 proiectul strategic „Bursa locurilor de muncă online (BLMO)”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 4 ”Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, Domeniul major de intervenţie 4.1 ”Întărirea capacităţii SPO pentru furnizarea serviciilor de ocupare”.

Proiectul şi-a propus…
…oferirea unei alternative la serviciile clasice de mediere a forței de muncă prin intermediul Bursei Locurilor de Muncă, deschizând oportunitatea accesării online a acestor servicii, sub forma unui serviciu de tip ”self-service” – Bursa locurilor de muncă online.

Proiectul asigură…
…o alternativă la sistemul clasic de accesare a serviciilor SPO, prin crearea unei platforme informatice integrate care permite furnizarea online a măsurilor active de ocupare.
Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea și diversificarea tipurilor de servicii furnizate clienților SPO din regiunea Vest, regiunea Centru, regiunea Sud-Vest Oltenia și regiunea Nord-Vest, prin simplificarea accesului la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă.

Bursa locurilor de muncă online…
…este un demers inovator care asigură întărirea capacității Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru furnizarea serviciilor de ocupare. Proiectul propune o soluție viabilă de dezvoltare a serviciilor de tip „self-service”, adresate beneficiarilor: angajatori și persoane în căutarea unui loc de muncă.
Participarea la bursă este o opțiune disponibilă în orice interval orar și în oricare zi a saptămânii, ceea ce deschide posibilitatea persoanelor în căutarea unui loc de muncă de a fi selectat pentru angajare în afara granițelor țării și în afara spațiului european.

Prin această aplicație,…
…programarea interviului devine o opțiune care poate fi stabilită de comun acord între cele două părți, solicitant și angajator. 

La finalul…
…perioadei de implementare s-au obținut urmatoarele rezultate:
– A fost realizată platforma informatică ”Bursa locurilor de muncă online”, dedicată persoanelor în căutarea unui loc de muncă si angajatorilor;
– Platforma informatică a fost implementată în cele 4 județe partenere realizându-se astfel 4 servicii de tip self-service, ce vor funcționa interconectate oferind angajatorilor posibilități crescute în ocuparea locurilor de muncă vacante;
– Au fost instruiți 30 angajati ai Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din cele 4 județe, în scopul utilizării platformei informatice ”Bursa locurilor de muncă online”;
– S-au realizat 12 evenimente de comunicare prin care s-a dorit promovarea platformei informatice angajatorilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă;
– Pentru informarea angajatorilor s-a derulat o campanie distinctă în urma căreia peste 200 de reprezentanți ai acestora au primit informații privind facilitățile platformei informatice;

Persoanele aflate…
…în căutarea unui loc de muncă au beneficiat de realizarea profilului profesional personal, în perioada de implementare fiind realizate peste 12.000 de profile. Aplicația informatică va realiza un profil pentru fiecare angajator și persoană în căutarea unui loc de muncă, utilizând datele existente în bazele de date ale AJOFM.
Portalul www.blmo.ro este disponibil angajatorilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă.
Perioada de implementare a proiectului: 06.01.2014 – 05.07.2015. Durata de implementare a proiectului: 18 luni. Valoarea eligibilă a proiectului: 7.894.926 lei, din care: Asistenţa Financiară Nerambursabilă: 5.921.194.50 lei, Contribuția eligibilă a solicitantului: 1.973.731.50 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii