Despre cum, pe strada Cabanei din Vulcan, / Ca să-l liniştesc...

Despre cum, pe strada Cabanei din Vulcan, / Ca să-l liniştesc pe Adalbert Incez, l-am băgat la înaintare pe Gheorghe Ile

Timp de citire: 2 minute

După materializarea, de către echipele de muncitori de la primărie, a proiectului cu drenarea apelor pluviale, pus la punct de primarul Gheorghe Ile, constructorii de la Zona D au mers mai departe cu lucrările de pe tronsonul de drum aflat în prelungirea străzii Fântânelor din Vulcan.

Vineri, meseriaşii
au turnat primul strat de asfalt, iar sâmbătă i-am găsit retuşând bordurile şi rigola. Asta, pentru că, astăzi, autospecialele vor aduce un alt rând de asfalt cald, care va fi întins şi călcat de cilindrul greu al utilajului de tasare. Îmbucurător, mi-au spus cei de acolo, este că Ile a dat soluţia optimă şi în ce priveşte accesul în garajele din partea de sus a drumului. Pentru cinci, sper că am reţinut bine, accesul autoturismelor pe care acestea le găzduiesc se va face pe poarta pe care, până acum, intrarea se făcea doar pentru o maşină. La margine se ridică un zid din bordurile scoase şi înlocuite cu altele noi, aşa că nici vorbă ca terenul s-o ia la vale şi o să ajungă pe asfalt. Pentru celelalte garaje a rămas varianta veche. Construirea, în regia proprie a celor care deţin garajele, a unor construcţii tip fagure. Aşa se explică faptul că, ieri, unul dintre proprietari plana, la greu, cu târnăcopul.

Deşi pe strada Cabanei,
pe care el locuieşte în casa cu numărul 12/1, lucrările de modernizare vor începe zilele astea, fiindcă executarea lor cade în sarcina unei alte firme, domnul Adalbert Incze este încă de pe acum tare îngrijorat. Conducta aceea de plastic, parcă luată de la un veceu desfiinţat – vă amintiţi, cred, fiindcă am scris de două ori la rând despre ea – menită să preia viitura de ape de la garajul prietenului Costică Munteanu îi bagă toată apa la el în grădină. S-a întâmplat şi vineri, pe ziuă, dar şi în noaptea de vineri spre sâmbătă. Văzând asta, Incze crede că aşa va rămâne lucrarea şi după ce constructorul se va fi apucat de drum. „Nu aş crede, am încercat să-l liniştesc. Precis că, atunci când a dispus executarea acestui sistem de drenare, primarul a avut în vedere şi prelungirea tubului ăstuia de plastic până la prima gura de canal”. Aşa că lui Incze al meu i-a mai venit inima la loc. Acum eu sper că Gheorghe Ile va face în aşa fel, încât să-l ferească pe om de alte asemenea neplăceri, iar pe mine să mă ierte că l-am băgat la înaintare.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii