Despre Cocoşvarul Vulcanului, fântâna arteziană din Parcul Octogon şi visul de deputăţie...

Despre Cocoşvarul Vulcanului, fântâna arteziană din Parcul Octogon şi visul de deputăţie al lui Gheorghe Ile

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cocoşvarul Vulcanului – vorbesc despre cele cinci străzi vechi ale sale, pe care lumea de aici, chiar dacă ele au primit nume ca „Plopilor”, „Cabanei”, „Crinului”, „Fântânelor” şi „General Dăscălescu”, le mai numeşte, ca new yorkezii, de la întâi la a cincea – este altceva acum.

De asfaltat mai este

doar strada cincea, „General Dăscălescu”. Cea de pe care am scris reportajul pe care mi l-a inspirat sesizarea nonagenarului Vasile Sima de la numărul 16. Apropo de asta, sper că cei vizaţi au ţinut seama de atenţionarea bătrânului. Nu de alta, dar omul făcuse o sesizare de bun-simţ şi ar fi tare păcat să nu se ţină seama de ea.

E cam tras, totuşi, de păr

titlul pe care un confrate jurnalist l-a dat unui articol în care preamărea cum că, în urma lucrărilor de asfaltare efectuate aici, „Cocoşvarul” ar fi intrat în Europa. Împreună cu celelalte străzi („Vasile Alecsandri”, „Pinului”, „Dorobanţi”, „Platoului” ş.a.) „Cocoşvarul” era de mult dinainte un cartier european. Acum o sută şi ceva de ani, cu case îngrijite, grădini îngrijite, rigole trainice, cişmele de apă şi cuptoare pentru pâine pe fiecare stradă, era un cartier muncitoresc bine văzut, încă dinainte ca, în Vulcan, să fi apărut asfaltul.

Iar atracţia lui era,

şi atunci, ca şi acum, după ce a fost reparată, fântâna arteziană din Parcul „Octogon”. Da, afirm, să nu se înţeleagă, prin asta, că-i suflu de praf umerii lui Ile, renovarea aceasta merită să fie făcută cunoscută. Pe mine mă bucură că lucrarea a fost făcută de oameni de la Pregoterm şi că nu a fost dată, pentru studii de fezabilitate, pentru proiect şi alte chestii din astea care doar înghit bani cu grămada, unuia căruia i-a crescut şi i s-a albit barba la cât a descărcat de la bugetul local vulcănean.

În mai toate

campaniile electorale votanţii din „Cocoşvar” erau atraşi cu promisiuni de reparare a străzilor şi de reamenajare a fântânii arteziene. În două-trei mandate a muşcat-o electoratul şi, asta-i clar, dacă nu se făcea nimic în vara asta, nu ştiu dacă Gheorghe Ile sau pe cine îl va lăsa să candideze în locul lui mai păpa voturi de aici! Că tot am adus vorba de primar, se aude că i s-ar fi făcut să ajungă deputat. Presa se bucură şi-l încurajează. Mai ales că orice campanie electorală se plăteşte. Şi uneori şi precampania…

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii