Deşi e lună de vară şi de concedii, Crucea Roşie Petroşani e...

Deşi e lună de vară şi de concedii, Crucea Roşie Petroşani e mai activă ca niciodată

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Subfilialele de Cruce Roşie din Valea Jiului îşi continuă cu conştiinciozitate acţiunile, sprijinind comunităţile locale unde şi când este cazul. Pe lângă acţiuni, voluntarii acestor subfiliale continuă să se perfecţioneze în domeniu, ceea ce nu e deloc rău, pentru că nimic nu e mai rău, mai ales atunci când trebuie salvată o viaţă, decât nişte salvatori neinstruiţi. Astăzi vă prezentăm în acest sens câteva informaţii legate de Crucea Roşie, subfiliala Petroşani.

Cursuri de intruire în caz de dezastre

Săptămâna trecută, mai mulţi reprezentanţi ai Crucii Roşii Petroşani au fost prezenţi la Simeria, într-o etapă de instruire legată de cum trebuie acţionat în caz de dezastre naturale sau incidente de orice altă natură, produse de om, şi care afectează o comunitate locală.

,,La instruirea pe probleme de dezastre de la Simeria, privind acordarea de prim-ajutor, toţi voluntarii au primit după sesiunile de instruire certificate de absolvire. Au fost prezenţi un număr de 7 voluntari de la Crucea Roşie Petroşani, participând la toate cursurile de instruire susţinute de specialişti aparţinând forţelor de urgenţă română, cât şi cadre medicale specializate în domeniu şi psihologi, care lucrează de multă vreme cu Crucea Roşie, SMURD şi ISU. Instruirea de bază a fost legată de cum trebuie să acţionăm în folosul societăţii şi al nostru personal în caz de dezastre”, ne-a declarat doamna Felicia Vitan, preşedintele subfilialei de Cruce Roşie Petroşani.

S-au pus la punct omisiunile din legislaţia SSM  legate de voluntariat

Tot legat de partea de perfecţionare şi tot săptămâna trecută, preşedintele subfilialei de Crucea Roşie Petroşani a participat în Capitală la un curs şi o conferinţă, legate de protecţia muncii în cadrul ONG-urilor din întreaga ţară.

,,Timp de şase zile am fost instruiţi cum se vor implementa aceste norme în cadrul subfilialelor noastre şi am luat la cunoştinţă de toate chestiunile legate de legislaţia privind Securitatea şi Sănătatea în Muncă (SSM) existentă, dar care nu se referă explicit şi la situaţia voluntarilor în caz de accidente şi de instruire cu privire la protecţia muncii. Pentru aceste cursuri, la care noi am avut posibiliatea să participăm, mai ales cursul de instruire de la Simeria, îi mulţumim domnului primar Tiberiu Iacob-Ritzi pentru susţinerea pe care ne-a oferit-o, celor de la Caritas Petroşani pentru invitaţia făcută şi, nu în ultimul rând, domnului Tiberiu Nistor, şeful SVSU Simeria, care de asemenea ne-a acordat tot sprijinul şi toată înţelegerea”, ne-a mai declarat Felicia Vitan.

Canicula şi ajutorul dat bătrânilor – două proiecte unde Crucea Roşie se implică

În fine, dacă acest material este legat de activitatea Crucii Roşii Petroşani, trebuie să menţionăm faptul că voluntarii acestei subfiliale desfăşoară din această săptămână o campanie de sezon legată de caniculă şi de instruirea cetăţenilor petroşeneni în vederea luării de măsuri de prevenire a situaţiilor nedorite legate de căldură, dar şi alte activităţi interesante şi utile cetăţenilor din comunitate.

,,Vom face această campanie de sezon, în funcţie de vreme. Trebuia să începem luni, dar n-a fost prea cald, ba a şi plouat puţin, la fel şi marţi, dar de miercuri sau de joi se anunţă din nou vreme însorită şi căldură. Astfel că în parcurile din Petroşani vom începe acest proiect, prin care vrem să îi informăm pe cetăţeni de ce trebuie să facă în caz de caniculă şi cum să se ferească, din punct de vedere al sănătăţii, de situaţii nedorite, neplăcute, atunci când razele soarelui sunt foarte puternice iar aerul devine aproape irespirabil. Proiectul acesta vizează în primul rând persoanele în vârstă, copiii şi persoanele care suferă de diverse afecţiuni. Un alt proiect, dar mai de durată, pe care l-am mai derulat, se referă la ajutorarea a câtor mai mulţi bătrâni din Petroşani. Practic voluntarii noştri practică muncă în folosul acestor oameni, rămaşi singuri şi bolnavi. Dumnealor nu pot să îşi îndeplinească anumite nevoi legate de igiena locuinţei şi alte activităţi minimale de existenţă şi de trai, iar în aceste cazuri intervenim noi”, susţine Felicia Vitan.

Corneliu BRAN

Crucea Roşie Petroşani – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii