Deşi convalescent, într-o singură zi / Primarul Păducel a luat cu asalt trei...

Deşi convalescent, într-o singură zi / Primarul Păducel a luat cu asalt trei ministere

Timp de citire: 4 minute
Din păcate, la ceremonia de închidere a minei Petrila, primarul Ilie Păducel nu a putut participa, fiind internat din cauza unor probleme de sănătate la Timişoara. Din fericire, primarul Petrilei s-a întremat foarte repede şi chiar convalescent fiind a călătorit în interesul comunităţii. 
Luni, 2 noiembrie,
primarul Păducel a fost în delegaţie, la Bucureşti. Aşa cum ne-a obişnuit în mandatele sale, primarul nu precupeţeşte să meargă la ministere ori de câte ori simte nevoia din cauza problemelor care nu se rezolvă şi care trebuie să primească răspunsuri urgente.
„Pentru mine nu-i o noutate, aşa am procedat de fiecare dată şi în mai bine de trei-sferturi din cazuri, am reuşit să rezolv chestiuni foarte importante, prezenţa ta, ca primar, fiind foarte importantă într-o discuţie cu miniştrii, miniştrii secretari de stat, directorii din ministere sau alţi factori de decizie sau de analiză importanţi”, ne-a declarat primarul.
Prima oprire: Ministerul Sănătăţii
Primarului Păducel ne prezintă concluziile după vizita efectuată la primul minister din Capitală: „Am fost la Ministerul Sănătăţii pentru a discuta cu reprezentanţii ministerului cu privire la urgentarea procedurilor de autorizare de către CNCAN ( Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare) a cabinetului de radiologie din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional Petrila, în vederea obţinerii autorizaţiei de funcţionare. Facem acest lucru pentru a putea începe demersurile atragerii de medici către Centrul de Sănătate Multifuncţional Petrila. Centrul nostru de sănătate este unul dintre cele mai moderne din judeţul Hunedoara, cu aparatură nouă şi de ultimă generaţie. În cadrul ambulatoriului din Petrila vor funcţiona următoarele secţii: Cardiologie, Medicină Internă, Obstretică Ginecologie, Pediatrie, Laborator Analize Medicale, Laborator de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologică (care va avea şi un cabinet), Laborator Radiologie, Neurologie, Psihiatrie, Chirurgie, Ortopedie. Deci, după cum vedeţi, o diversificare a specialităţilor, de care petrilenii au atâta nevoie”.
A doua oprire: Ministerul Apelor şi Pădurilor.
În ultimii ani primăria a fost plimbată de la Ana la Caiafa pe subiectul scoaterii din fondul forestier al ROMSILVA a terenului necesar pentru viitorul domeniu schiabil al oraşului. S-a propus şi un schimb de terenuri, dar de fiecare dată cei de la ROMSILVA s-au sucit şi răsucit, găsind tot felul de motive birocratice şi de altă natură. Ca să rezolve şi această problemă, Păducel a trecut luni şi pe la ministerul de resort care poate face lumină în acest caz. „Am fost la Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor pentru a discuta cu reprezentanţii acestui for guvernamental cu privire la urgentarea procedurilor de scoatere din fondul forestier al terenului necesar pentru obiectivul Domeniul Schiabil Şureanu-Petrila, unde suntem tot plimbaţi şi amânaţi de peste 3 ani! În urma acestei întâlniri cu domnul ministru secretar de stat Popescu, avem promisiunea că, după completările şi modificările cerute de cei de la ROMSILVA, se va primi în sfârşit aprobarea de scoatere din fondul forestier a suprafeţei de 30 ha, necesare pentru demararea acestei importante investiţii care se va derula cu fonduri private, fără nici un leu de la bugetul de stat sau de la bugetul local. I-am explicat şi domnului ministru secretar de stat de importanţa acestui obiectiv pentru turismul local, în condiţiile în care un obiectiv important, Mina Petrila, şi-a încetat activitatea de producţie, iar de la anul nu va mai exista. Tot în cadrul aceleaşi întâlniri am discutat cu oficialul din minister şi de necesitatea trecerii drumului Petrila-Auşelul, din administrarea ROMSILVA în administrarea oraşului Petrila, pentru a se putea obţine finanţare la un proiect ce are legătură cu reabilitarea şi modernizarea acestui drum, practic şoseaua care face legătura cu domeniul schiabil din Masivul Şureanu”, a menţionat edilul, care speră că de data aceasta lucrurile se vor rezolva în cel mai scurt timp.
Ultima vizită… dar nu şi cea de pe urmă: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
În fine, gândul că vrea să termine ce a promis locuitorilor, străzile importante din oraş şi din toate satele sau cartierele mărginaşe, l-a făcut pe edilul petrilean să se oprească în cele din urmă, la capătul unei zile grele de umblat prin Bucureşti şi pe la uşile ministerelor, la MDRAP.
„Am ajuns, după cum mi-am propus, şi la Ministerul Dezvoltări Regionale şi Administraţiei Publice. Aici am solicitat şi am primit promisiuni, de la factori de decizie importanţi, că ni se vor mai aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor de reparaţii la străzile din oraşul nostru. Este vorba despre străzile Colonie Cimpa, Valea Cimpei, Burdeşti şi o parte din strada Birăoni, cealaltă fiind deja finalizată. Vreau să finalizăm la anul şi aceste străzi, aşa cum am promis şi cum aşteaptă oamenii, astfel ca la finalul acestui mandat la Petrila să mai rămână foarte puţine, spre deloc, străzi mai mari de reparat. Pe lângă acestea, tot în 2016, ca şi noi lucrări la alte câteva străzi importante, dorim să obţinem finanţare pentru repararea şi modernizarea şi următoarelor străzi: Lunca, Birăoni, Castanilor, Dacilor, Parângului, Cărbunelui, străzi care deja au întocmit studiul de fezabilitate şi sunt aprobate în Consiliul Local. Pe lângă toate aceste străzi, lucrăm în prezent şi la documentaţia necesară pentru lucrări de modernizare a drumului din satul Moliviş, precum şi la documentaţia ce ţine de lucrări de reabilitare a tuturor aleilor şi trotuarelor din cartierele oraşului. Odată cu finalizarea lucrărilor de extindere canalizare pe strada Galerie Cimpa, vom întocmi şi documentaţia pentru includerea în programul de asfaltare a străzilor Galerie Cimpa şi Moşici”, ne-a declarat marţi, la întoarcerea din Capitală, primarul Ilie Păducel.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii