Deputatul Nistor (cu anexa blondă Natalia) şi gaşca de încasatori de profesie...

Deputatul Nistor (cu anexa blondă Natalia) şi gaşca de încasatori de profesie au pus mineritul, Valea şi judeţul pe butuci. Aflaţi pe ce bani s-a întâmplat treaba aceasta

Timp de citire: 5 minute

Contrar principiilor solide ale jurnalismului, acesta este un material plin de subiectivism. O revoltă, cum probabil mulţi dintre cititorii acestui cotidian o au, împotriva nemernicilor care au condamnat Valea Jiului la sărăcie, la depopulare, la mizerie şi pierderea identităţii. Politicienii de ieri şi de azi, deopotrivă de la PSD, PNL, UNPR ori UDMR, au urmărit un singur scop: să încaseze ca hapsânii, cu 10 mâini, fără a le mai păsa că ziua de mâine nu mai aduce nimic pentru Valea Jiului.

Aceşti găinari găunoşi se fac vinovaţi de faptul că generaţiile de tineri iau drumul marilor oraşe, ori al străinătăţii, muncind ca robii. De cele mai multe ori sub nivelul lor de pregătire intelectuală. Aceşti viermi conectaţi la conducta cu bani publici se fac vinovaţi că mii de copii din Valea Jiului au rămas singuri acasă, în îngrijirea bunicilor, a vecinilor sau a sorţii, pentru că părinţii lor au fost nevoiţi să caute o sursă de trai la mii de kilometri depărtare. Astăzi, Valea mea nu mai e deloc verde pentru că aceste termite au dus totul de râpă şi, culmea nesimţirii, continuă să încaseze cu un tupeu inimaginabil. Şi când va fi să ajungem cu toţii pe străzi, cu stomacul lipit de şira spinării din pricina lipsei locurilor de muncă, a unei surse de trai, aceşti nemernici vor continua să ne bage mâna în buzunar, vor găsi o metodă să ne mai fure ceva. Din alocaţia copiilor, din ajutorul social. Din ce vom putea să mai strângem din vânzarea de pet-uri. Chiar de pare prăpăstios acest scenariu, nimic bun nu se mai anunţă pentru Valea Jiului: bugetari, pensionari şi şomeri. Orice persoană activă care încă se mai încăpăţânează să creadă într-o minune va ajunge să plece din Valea Jiului, atunci când locuinţa sa nu va mai valora absolut nimic.
În afară de gargară ieftină, nimeni nu pune nimic în loc. Factorii de decizie se mulţumesc cu faptul că lor li se umple cardul lunar, fără a mai gândi la ceea ce se va întâmpla cu noi, ceilalţi. Plătitori de taxe şi impozite, simpli angajaţi, papagalii care-i cocoţează pe ei, cu un dram de speranţă, în mandate de câte patru ani. Măcar de nu le-ar mai ajunge mandatele, măcar de-ar putrezi în carceră…
Înainte de a vă mai putea permite un abonament la internet, recitiţi cu atenţie aceste rânduri. Asta se va alege de noi: dintr-o Vale curată, frumoasă şi prosperă, au reuşit să ne-o transforme (de fapt, mai au puţin de tot) într-un ghetou, un azil al sărăciei, bolii şi lipsei de speranţă.
Deputatul Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a partidului de guvernământ, nu e deloc străin de toate astea. În 2012, când lui Nistor i s-a făcut pofta, iar PSD a ajuns la guvernare, zeci de pelerini din întreg judeţul băteau la uşa ex-primarului comunal. Sfioşi, îşi prezentau scuze pentru deranj, asta pentru că Nistor era musai însoţit de blonda Natalia, şi se cereau numiţi în diverse funcţii, comitete şi comisii, regeşte recompensate din bani publici. Doct, cu o privire inteligentă, antrenată la număratul clăilor de fân, Laurenţiu Nistor – specializat în management de pe vremea când conducea o comună – decreta: tu eşti bun la minerit, tu la ape, tu la Cadastru, tu la Şomaj, şi, uitându-se către Natalia, tu eşti bună la… externe.
Adevărul absolut e că gaşca aprobată de Nistor şi blonda Natalia pentru a prelua puterea, asupra căreia şi cotidianul nostru a exprimat, în nenumărate rânduri, rezerve, nu a performat.
Aurel Niculescu, uns cu girul lui Nistor în calitatea de director general al Complexului Energetic Hunedoara SA, a adus societatea în colaps, cu datorii uriaşe către stat şi terţi, perspectiva pe termen scurt şi mediu fiind doar aceea de a pune lacătul pe unităţile miniere Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni. Ca să ducă mineritul de râpă, dar şi pentru nişte contracte păguboase pentru care-l paşte cel puţin un dosar penal, incompetentul Niculescu a fost recompensat cu peste 1,9 miliarde de lei vechi în 2014. Venituri colosale, fără vreo legătură cu performanţele sale manageriale execrabile. Cu toate acestea, la insistenţele lui Nistor, incompetentul Niculescu este în continuare membru al echipei de conducere a CEH SA. Nu contează că e incompetent, că „performanţele” CEH SA au dovedit asta. Dacă Nistor a zis că trebuie să rămână director al Direcţiei Energie, aşa s-a întâmplat. Şi gata!
Alţi profitori giraţi de Nistor sunt Bobar Gheorghe, preşedintele perdantei organizaţii PSD Petrila, şi Radu Sorin Mihai, un veşnic perdant al competiţiilor electorale la care a participat. Deşi, din punct de vedere electoral, sunt praf, cei doi au primit din partea lui Nistor mandate de a reprezenta PSD în diverse consilii de administraţie. În calitate de membru şi, respectiv, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului SA, Radu Sorin şi Gheorghe Bobar au încasat fiecare câte aproximativ 56.200 de lei anul trecut (pe bani vechi, asta înseamnă mai mult de o jumătate de miliard de lei!). Calităţile deţinute de aceştia în CA-ul de la Închideri de Mine au fost recompensate cu „numai” 2.566 de lei pe lună. Cum au ajuns, totuşi, să câştige aproape dublu în întreg anul 2014? Prin bonusuri, oameni buni!!! Aşadar, pe lângă cei peste 30.000 de lei câştigaţi strict pentru prezenţa periodică la şedinţele Consiliului de Administraţie, cei doi au fost recompensaţi suplimentar. Bonusuri care, doar anul trecut, au depăşit 250 de milioane de lei vechi de persoană! Oare nu le-a tremurat mâna, obrazul şi conştiinţa când, pentru performanţa de a lăsa oameni pe drumuri, condamnând Valea la sărăcie şi depopulare (contrar principiilor social-democraţiei), cei doi au încasat şi bonusuri? Sute şi sute de milioane de lei vechi, de vreo două ori mai mulţi bani decât minerii care şi-au rupt oasele în măruntaiele pământului.
La Apa Serv Valea Jiului SA, o entitate performantă în raport cu SNÎMVJ SA, calitatea de preşedinte CA a fost recom­pensată cu 6.012 lei pentru tot anul 2014. La SNÎMVJ SA, ca să pună totul pe butuci, un membru CA a câştigat de aproape 10 ori mai mult? Nu-i asta, la o adică, nesimţire în formă pură? Nu-i vorba aici de dispreţ faţă de populaţia Văii, care – în marea ei majoritate – se târăşte de la o lună la alta cu 10 milioane de lei vechi? Tot la SNÎMVJ SA, pentru interpuşii politici, calitatea de reprezentant AGA a fost recompensată cu 3.850 de lei/ şedinţă. Vom reveni.

Cătălin DOCEACASTIGURI-AGA-SNIMVJ-i4210515_2040-1

sorin-mihai-radu-06-2015-6

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii