Deputatul Carmen Hărău desființează puterea politică românească

Deputatul Carmen Hărău desființează puterea politică românească

Timp de citire: 2 minute

Prezentă joi, într-o emisiune la un post național de televiziune, deputatul hunedorean liberal Carmen Hărău a făcut o serie de considerații acide la adresa felului în care actuala putere își impune voința politică, atât prin executiv, cât și prin majoritatea din legislativ.

„Așa ceva nu se iartă!”
Deputatul hunedorean a recunoscut faptul că numărul îngrijorător de dosare de corupție în care sunt implicați politicieni pune societatea românească în fața unei situații grave, greu de gestionat.

„Este, fără discuție, o perioadă de mare dezordine socială, căreia unii îi fac față, alții nu-i fac față. Din punct de vedere uman, să-i ierte Bunul Dumnezeu (pe corupți, n.r.), că deși știu din doctrina creștină că așa ceva nu se iartă. Din punct de vedere social și legislativ sunt probleme care n-ar trebui să se închidă la înmormântarea persoanei respective, ci ar trebui să primească răspuns”, a declarat Carmen Hărău.

Afli legea de la TV
Parlamentarul liberal a mai spus că până și Codul Penal a fost fușărit, nefiind supus unei dezbateri pe măsura importanței sale. „Codul Penal a trecut în fuga mare cu asumare de răspundere și n-a fost supus, cum ar trebui să fie legile în Parlament, dezbaterii. Vreau să vă spun că acesta e unul din marile mele ofuri ca parlamentar. Ca parlamentar, nu e posibil să afli ce se întâmplă în legislație din Monitorul Oficial sau de la televizor: că ordonanțe de guvern, că asumări de răspundere.”, a mai spus deputatul hunedorean.

Presiuni pe justiție și decredibilizare
În condițiile în care problemele din clasa politică au sporit neîncrederea populației în conducătorii și diriguitorii legislației României, Carmen Hărău spune că premierul Victor Ponta dă „o lovitură de stat”, atacând DNA, cea care încearcă să epureze, pe căi legale, mediul oamenilor politici.

„Avem o mare problemă, aceea din pricina căreia spunea domnul Codrin Ștefănescu s-a fâsâit până și prim-ministrul. Avem credibilitate în Parlament 8 la sută. Ca politicieni, ca parlamentari, fără discuție suntem vinovați de chestia asta. Dacă aveam o afirmație la nivel de prim-ministru de felul „DNA-ul dărâmă Guvernul”, vă dați seama ce gravitate înseamnă lucrul acesta? Asta înseamnă lovitură de stat. Acest DNA face parte din Parchetul General, avem un ministru al Justiției, iar o structură executivă în vârful căreia stă cineva și strigă „domnule pe mine mă termină DNA-ul”. E noaptea minții”, a explicat Carmen Hărău.
Mihaela PETROȘAN

Deputatul Carmen Hărău:
„De azi-dimineață (joi, n.r.) la Termocentrala Mintia
se protestează, iar prim-ministrul nu-i valid
politic să negocieze.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii