Deponeul de la Bârcea, aproape de final

Deponeul de la Bârcea, aproape de final

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Lucrările din cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în judeţul Hunedoara” se apropie de final. Astfel, în perioada 18-20 noiembrie se derulează în judeţul nostru simpozionul „Probleme şi Soluţii în Implementarea şi Operarea Sistemelor Judeţene de Management Integrat al Deşeurilor”, în cadrul căruia se vizitează toate locaţiile prevăzute în proiect.

deponeu 2În prima zi a simpozionului s-a făcut o vizită la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Bârcea Mare, unde au fost prezentate halele de lucru, utilajele din dotare precum şi toată aparatura folosită în cadrul staţiei de sortare de la Bârcea Mare. Pe lângă reprezentanţi ai judeţului la acest simpozion au participat şi membri ai instituţiilor publice centrale precum şi ai Federaţiei Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară.

„Este cel mai important proiect pe care îl desfăşurăm pe fonduri europene finanţat direct de Uniunea Europeană în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara prin ADI Deşeuri, un proiect care o valoarea totală de 70 de milioane de euro, dar dacă ne referim strict la această staţie de tratare, investiţia a fost de 94 de milioane de lei, executată contractual în 12 luni, dar faptic în 8 luni. Suntem pe final”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

deponeu 3„Nu putem spune că a fost uşor, în schimb mulţumesc pe această cale tuturor factorilor implicaţi, în primul rând primăriilor care şi-au dat seama că viitorul este acest sistem integrat de gestionare a deşeurilor, iată că această coaliţie a primarilor şi a Consiliului Judeţean a dus la crearea acestui proiect”, a declarat Ioan Prip, manager ADI Deşeuri Hunedoara.

Judeţul Hunedoara se numără printre puţinele judeţe din ţară care au reuşit să finalizeze acest proiect. Scopul implementării acestui proiect este acela de a crea un judeţ mai curat şi o mentalitate mai bună a societăţii civile.

Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii