De „Ziua Familiei”. Primarul Iacob-Ridzi a premiat 20 de cupluri semicentenare și două...

De „Ziua Familiei”. Primarul Iacob-Ridzi a premiat 20 de cupluri semicentenare și două cupluri sexagenare

Timp de citire: 3 minute

În fiecare an, de 11 ani încoace,  pe 15 mai la Petroșani a intrat în obicei să se sărbătorească „Ziua Familiei”. Acest lucru este posibil prin implicarea administrației publice locale și a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, care, an de an, se implică cu toții în acest sens. Anul acesta, printr-o hotărâre de consiliu local, pentru organizarea „Zilei Familiei” au fost alocați de la bugetul local 22.000 lei. Scopul acestui eveniment este unul simplu și ușor de intuit: acela de a promova și de a păstra valorile fundamentale ale familiei tradiționale, în condițiile în care, raportat la ce se întâmplă prin Europa și prin lume, de la an la an se pune tot mai mult în pericol acest concept moral și creștinesc.

22 de cupluri premiate de primar luni în „Sala de Marmură”

Sala de Marmură din cadrul Primăriei municipiului Petroșani a fost din nou plină de lume, luni 15 mai. Într-un cadru festiv, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a premiat cu ocazia „Zilei Familiei” nu mai puțin de 20 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și alte două care au împlinit 60 de ani de căsnicie! Să recunoaștem, ani foarte mulți, „o viață de om”, cum s-ar zice, ani în care acești oameni, soț și soție și-au făurit gospodării și au adus pe lume copii, astăzi, cei mai mulți dintre ei fiind, de asemenea, adevărați stâlpi ai comunității locale petroșenene și, de ce nu, ai acestei țări.

„E Ziua Familiei și cu toții ne bucurăm de ea. În fiecare an, în această zi, sărbătorim la Petroșani cuplurile care au împlinit 50 de ani și 60 de ani de căsnicie. Astăzi am avut două cupluri care au împlinit 60 de ani de căsnicie. E un moment important, este un gest, dacă vreți, din partea administrației locale, a primăriei și consiliului local, de respect și recunoștință pentru oamenii care au construit, până la urmă, acest oraș. Practic, vorbim de generația care ne-a dat viață nouă, generației de azi din cadrul comunității locale și ne bucurăm foarte mult că există în continuare foarte multe familii care vor face în continuare 50 de ani de căsătorie. Toate aceste familii trebuie să fie un exemplu pentru noi, pentru cei mai tineri care vin din urmă, dar și o speranță pentru tot ceea ce înseamnă FAMILIA ca entitate socială și ca reper moral și spiritual în această viață. La Mulți Ani și multe bucurii și sănătate acestor familii și să se bucure în continuare de toți cei dragi!”, ne-a declarat și a mai făcut o urare publică, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Asta după ce cam aceleași cuvinte le-a adresat la începutul acțiunii celor din sală.

Premierea celor 22 de cupluri a fost ca de fiecare dată una care i-a emoționat profund pe cei veniți să-și ridice premiul, un cadou financiar simbolic de 500 lei, respectiv 700 lei, un minunat buchet de flori și un cozonac pentru doamne, plus o sticlă de șampanie. Emoții a avut, la rândul său, și primarul. Cu toate acestea, nu a uitat să dea mâna cu toată lumea și să adreseze personal câteva urări în numele său și a comunității locale.

Apoi a urmat un dar muzical, susținut de o tânără și talentata interpretă, iar spre final pozele de grup și închinarea unei cupe de șampanie de către fiecare sărbătorit, alături de primarul Petroșaniului.

Felicitări premianților și din partea ZVJ!

Pe această cale îi felicităm și noi pe toți cei care au fost premiați de către primărie și consiliu local, dorindu-le multă sănătate și bucurii alături de toți cei dragi. Așa cum facem de fiecare dată îi redăm și nominal, pentru a rămâne de-a pururi în amintirea noastră, a celor ce trăim pe aceste meleaguri, prin arhiva ziarului nostru:

60 de ani de căsnicie: Dorina și Alexandru Gherasim și Elisabeta și Pantelimon Viorel;

50 de ani de căsnicie – Pompilica și Francisc Acs, Felicia și Traian Bodean, Ana și Viorel Buta, Ana și Dan Cazan, Elisabeta și Ștefan Mircea Crișan, Dorica și Gheorghe Dobrea, Valeria și Vasile Durbacă, Maria și Eugen Elekes, Elena Lucica și Petre Frățilă, Ana și Rusalim Ianeș, Maria și Petru Iuga, Maria și Carol Lauran, Fănica și Romulus Leca, Lucia și Constantin Nițulescu, Venera și Gheorghe Olărașu, Maria și Florea Prodană, Dorica și Victor Sandu, Silvia și Ion Stanciu, Magdalena și Filon Stancu, Gabriela și Roland Vereș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii