De un an şi jumătate, / Jiulistul Stancu antrenează la o academie...

De un an şi jumătate, / Jiulistul Stancu antrenează la o academie de fotbal din Anglia

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Viorel Stancu – fost jucător la Jiul în perioada 1991-1998, pe vremea când echipa activa în Liga I sub mâna de fier al lui Miron Cozma – este dezamăgit de situaţia în care ajuns cel mai iubit club din Hunedoara. În prezent, Viorel Stancu activează ca antrenor la o academie de fotbal din Anglia şi se ocupă de pregătirea a 20 de copii dintre care cinci sunt din România.

La 45 de ani,

Viorel Stancu a decis să părăsească Valea Jiului şi să îmbrăţişeze meseria de antrenor într-o altă ţară. Fotbalistul care pe vremuri perfora poarta echipelor Steaua, Universitatea Craiova, Dinamo, Rapid, a părăsit Valea Jiului după 20 de ani de activitate atât ca jucător, cât şi ca antrenor. Viorel Stancu a fost şi coproprietar al şcolii private PRO Fotbal Petroşani, alături de Marin Tudorache. A decis să plece în Anglia unde nu s-a despărţit de marea lui iubire: „A fost o decizie grea, pentru că nu mi-a fost uşor să mă despart, în primul rând, de copiii de la club pe care i-am crescut şi cu care am obţinut rezultate foarte bune. Mi-a fost greu să mă despart de colegii alături de care am activat şi cu care ţin legătura în permanenţă. Am plecat în urmă cu un an şi jumătate şi acum antrenez o grupă de copii sub 13 ani la Academia Belmont United FC. Am o grupă formată din 20 de copii talentaţi, cinci dintre ei sunt chiar din România”.

Dor de Jiul

Viorel Stancu regretă faptul că un club de mare tradiţie al fotbalului românesc precum Jiul a ajuns să activeze în Liga a IV-a.

„Jiul mai este în această ligă şi datorită eforturilor depuse de Primăria Petroşani şi nu în ultimul rând al foştilor mei colegi. Din păcate, eu cred că în următorii 10 ani, Jiul nu va avea o soartă mai bună decât dacă, în paralel, cu primăria se va mai implica şi un om potent financiar. În ceea ce mă priveşte, mă bucur că familia mea s-a integrat foarte bine în Anglia”, spune Viorel Stancu.

Ajutor din Anglia

Viorel Stancu ar vrea să ajute Jiul după cum poate, poartă chiar discuţii în ceea ce priveşte un posibil parteneriat între academia la care e şi clubul din Petroşani: „De aici de unde sunt, am de gând să ajut fotbalul din Vale şi să facem un parteneriat între academie şi club. Încerc să ajut prin orice mijloace, pentru că fotbalul din Valea Jiului merită să revină acolo unde îi este locul”, a încheiat Viorel Stancu.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii