De la începutul anului pe drumurile județului / 10 oameni au murit...

De la începutul anului pe drumurile județului / 10 oameni au murit în accidente

Timp de citire: 2 minute

Polițiștii hunedoreni au făcut bilanțul primei jumătăți de an 2024. Rezultatele sunt alarmante și relevă faptul că, în primele 6 luni, 10 oameni au murit ca urmare a unor accidente rutiere grave pe străzile din județ. Viteza rămâne principala cauză.

În vederea reducerii riscului rutier, în primele 6 luni ale acestui an, polițiștii au organizat peste  600 de acțiuni preventive în trafic. Ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 21.639 de sancțiuni contravenționale, majoritatea  pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Acționând pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au aplicat 9.228 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză,  122 de sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența alcoolului, 708 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, 51 de sancțiuni contravenționale pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 81 de sancțiuni pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 295 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști/ conducători de trotinete etc.

De asemenea, în primul semestru al acestui an, polițiștii hunedoreni au constatat 476 infracțiuni rutiere, dintre care exemplificăm: 83 de infracțiuni de conducere cu alcoolemie peste limita admisă,  66 de infracțiuni  de conducere fără permis, 45 de conducere a unui autovehicul sub influența unor substanțe psihoactive  și 10 fapte de refuz ori sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

De asemenea, în cadrul activităților curente, au fost reținute pentru fapte contravenționale ori pentru comitere unor infracțiuni 1.574 de permise de conducere  și au fost retrase 871 de certificate de înmatriculare.

Potrivit datelor statistice puse la dispoziție de Serviciul Rutier Hunedoara, în perioada 01 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024, la nivelul județului, s-au înregistrat 37 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 10 de persoane și rănirea gravă a altor 30.

Analiza efectuată la nivelul Serviciului Rutier, relevă principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, ca fiind:

  1. Viteza sub cele două forme(neadaptată/nelegală), care a condus la producerea a 8  accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 3 persoane și rănirea gravă a altor 5 persoane;
  2. Nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, care a condus la producerea a 6  accidente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 5;
  3. Alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorului auto, care au condus la producerea a 4 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea gravă a altor 2 persoane;
  4. Neacordarea priorității de trecere pietonilor, care a condus la producerea a 3 accidente grave, soldate cu decesului unei persoane și rănirea gravă a altor două.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii