De la Gabriel Lungu, ministru secretar de stat, / Ştiri despre sistemul...

De la Gabriel Lungu, ministru secretar de stat, / Ştiri despre sistemul de pensii şi despre bugetul de stat

Timp de citire: un minut
Aflat sâmbătă la conferinţa de presă organizată la Petroşani de UNPR, ministrul secretar de stat la Ministerul Muncii, Gabriel Lungu, a făcut o serie de declaraţii interesante. Redăm mai jos câteva dintre acestea.
Legea Salarizării Bugetarilor
Legat de Legea Salarizării Bugetarilor, Gabriel Lungu a declarat: „Ministerul Muncii are în acest an câteva realizări importante. Aş aminti aici Legea Salarizării Bugetarilor, care ajută foarte mult oamenii din sistemul bugetar, vorbim aici de învăţământ, sănătate, administraţie publică. Este a doua mare lege a Guvernului Ponta din acest an, după ce în prima parte a anului şi-a asumat Codul Fiscal. Luni, pe 28 septembrie, Legea Salarizării va fi finalizată la minister, după care va fi transmisă la Guvern spre lecturare şi în jurul datei de 5 octombrie va ajunge în Parlamentul României”.
Mai mulţi angajaţi decât pensionari
„Noi ne confruntăm la Ministerul Muncii cu foarte multe probleme, în primul rând legate de pensionari. Dar trebuie să amintesc un fapt remarcabil petrecut în această guvernare: sunt în România în acest moment peste 6,5 milioane de angajaţi! Dintre care peste 5 milioane sunt cu contracte de muncă pe o perioadă nedeterminată, lucru care justifică această creştere economică de care vorbeşte premierul tot timpul. De multe ori până la acest moment s-a vorbit că numărul pensionarilor este mai mare decât numărul salariaţilor. Aşa a şi fost. Însă prin combaterea muncii la negru, prin toate măsurile luate de guvern şi de ministerul pe care-l reprezint, am ajuns să avem peste 6,5 milioane de salariaţi. Ce vă spun o fac pe cifre, nu vorbesc aiurea şi ţineţi cont că peste 5 milioa­ne sunt pe o perioadă nedeterminată. De aici se vede că există preocupare în acest sens. Poate că Ministerul Muncii nu face atâta propagandă cum fac alţii, dar vă spun că săptămânal se strâng la bugetul Statului Român peste 500 de miliarde de lei vechi numai din combaterea muncii la negru”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii