De la conferința senatorului Resmeriță (I): / „După foarte mult chin, după...

De la conferința senatorului Resmeriță (I): / „După foarte mult chin, după ani de zile, avem Complexul Energetic Valea Jiului SA…”

Timp de citire: 6 minute

Patru subiecte principale a avut pe ordinea de zi senatorul social-democrat Cristian Resmeriță la conferința de presă organizată joi, 5 octombrie, la sediul PSD Petroșani. Acum consemnăm două dintre acestea.

Conferința județeană PSD de alegeri

Deschiderea conferinței și primul subiect a fost, de fapt, o informare a senatorului de Vale privind ceea ce s-a întâmplat la conferința județeană de alegeri a organizației PSD Hunedoara, acolo unde senatorului de Vale i-a fost reconfirmată, prin vot, funcția deținută și până acum, acea de președinte executiv în cadrul organizației județene. Senatorul n-a uitat să mulțumească public celor care i-au acordat votul, dar și primului-ministru Marcel Ciolacu și celor din guvern care au fost prezenți în număr mare, vinerea trecută, la conferința de alegeri de lângă Simeria.

„(…) Vreau să vă spun, în primul rând, că în week-end-ul trecut, vineri, a avut loc conferința județeană de alegeri a organizației PSD Hunedoara. Am avut o conferință care s-a desfășurat undeva în zona Simeria și eu zic că a fost totul ok și foarte decent. La ea a participat cam o jumătate din Guvernul României, în frunte cu primul-ministru Marcel Ciolacu, care este și președintele Partidului Social Democrat. Vreau să vă spun că în urma acestei conferințe de alegeri, vom continua pentru următoarea perioadă cu domnul președinte Laurențiu Nistor, cel care rămâne președintele organizației județene, subsemnatul președinte executiv, la fel cum am fost în ultimii 10-12 ani de zile. Din punctul meu de vedere această funcție mă onorează foarte mult și doresc să mulțumesc membrilor PSD din tot județul Hunedoara că mi-au acordat încredere din nou pentru această funcție de președinte executiv. Vreau să spun tuturor că voi reprezenta interesele tuturor cetățenilor din tot județul – și din această poziție, nu doar din cea de senator. Ne-am împărți la nivel de PSD județean zonele de care ne ocupăm, știți cu toții că mă ocup mai mult de Valea Jiului și o să mă ocup în continuare – și din punct de vedere politic dar și din punct de vedere al poziției de senator pe care o ocup în momentul de față – de ceea ce înseamnă Valea Jiului, problemele acestei zone, bineînțeles fără să las la o parte nici problemele din restul județului. Trebuie înțeles acest fapt, poziția mea este totuși o poziție județeană și ca atare trebuie să-mi fac treaba peste tot. Încă o dată mulțumesc tuturor membrilor de partid care au fost prezenți acolo, celor care nu au fost acolo – pentru că numărul a fost limitat – dar au fost cu gândul la noi, mulțumesc primului-ministru și colegilor care au venit pentru a fi alături de noi. Este, dacă vreți, o formă de respect a colegilor din guvern, și a președinților de organizații PSD din țară, au arătat-o față de organizația PSD Hunedoara și muncii pe care noi am depus-o (…)”.

Noul Complex Energetic Valea Jiului SA

Trecând la subiectul doi, senatorul a făcut referire tot la ziua de vineri din week-end-ul trecut, o zi în care prim-ministrul Marcel Ciolacu și alți miniștri și-au dedicat-o și vizitei la Deva, acolo unde au avut loc și o serie de evenimente legate de noul complex energetic Valea Jiului”.

„Foarte mulți politicieni, mai mari sau mai mici, au fost, de asemenea, prezenți vinerea trecută și la Deva. Ziua de vineri s-a concretizat în niște chestiuni foarte interesante și de aceea voi intra pe al doilea subiect pe care doresc să-l dezbat.

După foarte mult chin, după ani de zile, avem Complexul Energetic Valea Jiului SA. Tot îmi vine să-i zic Complexul Energetic Hunedoara, dar acesta NU mai există în momentul de față. Avem Complexul Energetic Valea Jiului! Vineri s-a discutat foarte serios, am participat și eu la discuții fiind invitat de către sindicate, de către domnul prim-ministru și de către domnul președinte Nistor. Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu sindicatele și cu mediul politic. Tot ce s-a spus acolo s-a respectat. Sigur, nu doresc acum să vorbesc de ajutorul de 50 de milioane de lei care deja s-a acordat, nici de viitoarele ajutoare financiare de sute de milioane de lei care se vor acorda. Dar vreau să vă spun altceva: după ani de zile, în care toată lumea a încercat să facă câte ceva pentru CEH, la întâlnirea de vineri primul-ministru al României a spus foarte clar, anume că, pașii stabiliți vor fi urmați. S-a ținut de cuvânt 100%, astfel că după trei zile, luni, din această săptămână, a avut loc o ședință de guvern, specială, pentru problema Văii Jiului. Complexul Energetic Valea Jiului este în momentul de față funcțional! Sunt bani pentru ca acest complex energetic să își înceapă activitatea. Am înțeles, pe surse, pentru că aici la noi nimeni nu zice nimic, toată lumea se ascunde de zici că sunt niște James Bond prin sediul complexului și se ascund de zici că ar face niște chestiuni secrete, că oamenii au început să semneze contractele individuale de muncă și că totul se va duce într-o anumită normalitate, pentru bunul mers al societății”.

Supărarea senatorului

„Ce m-a deranjat pe mine în această săptămână? Faptul că, atât colegi din Partidul Național Liberal, cât și colegi din Partidul Social Democrat susțin că au moșit/ nășit așa zisul complex energetic nou și că dacă ei nu se întâlneau pe la București, iar conducerea fostului CEH nu ar fi făcut poze cu fostul ministru Virgil Popescu, ori cu actualul ministru al Energiei, ministrul Burduja, nu s-ar mai fi făcut acest complex energetic nou de care vorbim. Trebuie să fim foarte sinceri, a existat o perioadă de ani de zile în care conducerea CEH, pe care eu nu spun că am criticat-o, dar am scos în evidență niște neajunsuri pe care le-am considerat la nivel de societate, s-a fotografiat cu domnul ministru Popescu. Am căutat pe Facebook și am văzut câteva zeci de fotografii, în zeci de dăți diferite, pe care cei din conducerea CEH le-au făcut cu domnul ministru Virgil Popescu. Am observat că domnul ministru Burduja a fost mai isteț, n-a mai acceptat atâtea fotografii. După ce de zeci de ori, domnul prefect, doamna Vetuța Stănescu, conducerea companiei s-au dus și s-au pozat cu ministrul Energiei, a fost nevoie doar de o singură dată și de o singură prezență a primului-ministru Marcel Ciolacu pentru ca acest complex energetic nou să se înființeze.

Ce-mi doresc eu este ca forțele politice din care fac și eu parte, să termine cu aceste prostii! Să lăsăm paternitatea unor idei în organizări, iar eu spun că e bine că acest nou complex Valea Jiului s-a înființat! Și mai cred că este foarte important ca acest nou complex energetic să devină o societate normală, deasupra politicii și deasupra influenței pe care unii sau alții o au. Eu cred că asta e foarte important, nu doresc să critic nici colegii di PNL, nici să laud excesiv colegii din PSD, însă cred că este foarte important să ne vedem de treabă, să coordonăm corect ceea ce se întâmplă acolo, fiindcă, totuși, Complexul Energetic Valea Jiului trebuie să funcționeze ca o societate normală.

Mulți dintre cei care suntem astăzi aici, vorbesc și de mine, vorbesc și de dumneavoastră, reprezentanți ai mass-media, aveți niște societăți la care lucrați. Nu cred că o societate, dacă nu sunt bani de taxe, de electricitate, de gaz și așa mai departe, poate să meargă mai departe. Deci, consider că trebuie găsite niște soluții ca acest nou complex energetic să meargă și să nu fie un efort făcut degeaba de clasa politică. Pentru că Valea Jiului a mai primit o dată ajutor, iar acum Valea Jiului a mai primit un alt ajutor, pe guvernare PSD, cu prim-ministru PSD. Sigur, poate domnul prefect, sau doamna Vetuța Stănescu o să spună că: Domnule, am muncit noi, ne-am adunat la masă, am făcut fotografii… Dacă vă uitați în ultimii ani de zile, n-o să găsiți nicio fotografie în care să apar într-o discuție legată de complex, pentru a scoate în evidență faptul că am fost undeva. Mie îmi place să vin cu niște rezultate. Cred că în acest moment pot să scot în evidență rezultatele PSD”.

O nouă conducere

„Și ca o concluzie pe acest subiect, vreau să vă spun că mă bucură faptul că avem un nou complex energetic în Valea Jiului, doresc să existe o colaborare bună pe acest subiect, doresc ca acest complex energetic să fie condus de oameni buni, de profesioniști, de oameni corecți. Îmi doresc ca acest nou complex energetic să fie condus de oameni care să nu îndeplinească condițiile de pensie. Spun așa, pentru că tot se iese la pensie la 45 de ani, dar în prezent toți conducătorii CEH au peste această vârstă și sunt menținuți pe aceste poziții”.

(Va urma)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii