De fiecare dată când își ține zilele, Uricaniul devine magnetul Văii Jiului

De fiecare dată când își ține zilele, Uricaniul devine magnetul Văii Jiului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cum face, cum nu face, chestia e că, în fiecare an, cu ocazia “Zilelor Orașului Uricani”, primarului Dănuț Buhăescu îi iese de minune sărbătoarea urbei pe care o diriguiește.
Nu o zic doar eu 
sau uricănenii. O spun petroșenenii, vulcănenii, lupenenii sau chiar petrilenii care, în weekendul ultimei săptămâni a lunii august, vin cu sutele la Uricani, ca să vadă-i vadă și să-i audă pe cântăreții și trupele invitate să cânte la eveniment. Nu cunosc cine-l sfătuiește pe Dănuț Buhăescu pe cine să aducă, dar treaba e că, în chestiunea aceasta, primarul uricănean trage întotdeauna lozul norocos.
La nici cinci minute
după ce vocea prezentatorului anunța începerea spectacolului, spațiul din fața scenei de umplea văzând cu ochii. Aici fac o paranteză. Foarte bună ideea de a reveni cu tot ce ține de scenă, sonorizare, jocuri pentru copii și tot ce-a mai fost pe acolo, în zona din vecinătatea blocului 13. Spațiul e mult mai larg decât cel din fața Casei de Cultură, apoi și acustica e alta. Pe de altă parte, toți cei care au evoluat pe scenă au fost la înălțime. Începând cu formațiile de dansatori și cântăreții Casei de Cultură din Uricani și terminând cu vedetele aduse să-i încânte pe participanți.
Au făcut impresie bună, 
mi-a fost dat să aud, băieții de la trupa “Strings” care au mers “live” sută la sută și la care sunetul a fost ireproșabil. Îi mulțumim sincer pentru asta lui “Săgeată” care, lângă tehnicianul celor cu scena, a bibilit în așa fel butoanele mixerului digital, încât a ieșit ceea ce trebuia. Un sound cu nimic mai prejos, decât al moldovenilor de la “Zdob și Zdub” care au venit cu mixerul și cu tehnicianul lor de sunet. Impresie frumoasă, îndeosebi adolescenților, au făcut fetele de la “Heaven”, iar, la o oră după aceea, lumea a cântat, la unele piese, împreună cu Leo Iorga de la “Pact”.
Duminică seara,
până să ajungă la Uricani mult așteptatul Florin Salam, nu mai aveai loc unde să-ți lași mașina. Zeci de autoturisme se învârteau căutând un loc de parcare. Manelistul cântă, pe “față”, numai pe instalație de sunet “Dynacord”. Situație de care echipa care a venit cu scena a fost prevenită din timp. Plus că manelistul și-a montat pe scenă boxele “Dynacord” aduse de ai lui. Cântărețul a fost bine primit. Însuși primarul Buhăescu, fan înfocat al lui, a urcat pe scenă și i-a strâns mâna. Nu vă pot spune cu cât a fost plătit Salam, dar bănuiesc că acesta nu se lasă cumpărat cu TVA scăzut.
Gheorghe OLTEANU
Zilele Orașului Uricani – galerie foto

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii