Datorită intervenţiei hotărâte a deputatului Resmeriţă

Datorită intervenţiei hotărâte a deputatului Resmeriţă

Timp de citire: 2 minute

Angajaţii CEH şi-au primit ieri drepturile salariale întregi

Deşi pagina de ziar suportă multe, nu cred că cele strigate ieri şi alaltăieri de mineri şi de energeticieni la adresa profesioniştilor lui peşte din CEH şi a Sindicatului reprezentativ „Muntele” ar putea fi publicabile. Însă, de data aceasta nu strigătele ameninţătoare au băgat banii pe card-uri, ci intervenţiile efectuate la factorii cu adevăraţi responsabili de Cristian Resmeriţă, deputatul Colegiului de Vest Valea Jiului.    

Trebuie să spunem de la bun început că prof. Cristian Resmeriţă nu a semnat Protocolul de închidere a minelor viabile în 2024, aşa cum au făcut-o, cu nepăsare şi inconştienţă faţă de Valea Jiului, prefectul Sorin Vasilescu, Petre Nica şi lideraşii de la Sindicatul „Muntele” şi, se înţelege, conducerea formată din profesioniştii lui peşte prăjit din CEH. În schimb, Cristian Resmeriţă a militat, cât a putut, pentru crearea de locuri de muncă, şi astfel s-au angajat la minele din Valea Jiului câteva sute de tineri. Şi asta în timp ce PD-L-ul transformat în PNL cânta prohodul mineritului Văii Jiului, organizând tot felul de şuşe protestare. Tot deputatul Resmeriţă a fost acela care, chiar dacă nu are apucături sado-macho ca un lideraş care se leagă cu lanţuri de ce apucă, a arătat că nu este normal ca o grămadă de domni şi domniţe, uitaţi prin debaralele CEH, să umfle lunar mai mult decât minerii.

Pentru faptul că a făcut mult bine Văii Jiului (mai enumerăm aici doar asfaltarea la intrarea în Lupeni şi introducerea gazului metan), deputatul Resmeriţă a arătat că, într-adevăr, este un om politic implicat în problemele cetăţii.

Cel mai recent gest făcut pentru comunitate a fost pus în operă zilele acestea, când datorită energicei sale intervenţii, angajaţii CEH şi-au primit şi sfertul de salariu pe care oamenii PDL transferaţi la PNL nu au vrut să-l dea oamenilor la timpul potrivit.

„Mă bucur că am rezolvat această problemă şi oamenii muncitori au ce pune pe masă copiilor. Nu mă refer aici la angajaţii din aparatul CEH care au salarii uriaşe faţă de performanţele dovedite. Mă refer la oamenii obişnuiţi care leagă, lună de lună, leu de leu ca să supravieţuiască. În rest, mă scuzaţi, domnişoară, nu mai comentez, că mi-am făcut doar datoria pentru care m-au ales oamenii Văii Jiului de două ori”, ne-a declarat dl. deputat Cristian Resmeriţă.

Firesc ar fi ca, dacă tot a rezolvat altcineva această problemă spinoasă, conducerea de specialiştii lui peşte din CEH şi Petre Nica şi lideraşii de la „Muntele” nu să-i pupe mâna deputatului, ci măcar să spună, aşa cum am auzit pe mulţi oameni în Lupeni ieri: „Mulţumim, domnule deputat Cristian Resemeriţă”. Iar cei pe care i-a mai luat vântul exprimărilor dure ar putea să spună ca la o emisiune TV: „Iartă-ne, domnule deputat!”.  

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii