Daniel Carpo – marele plus al Științei

Daniel Carpo – marele plus al Științei

Timp de citire: 3 minute

După ce la un moment dat și-a anunțat retragerea, Daniel Carpo s-a răzgândit la insistențele lui Alexandru Lupu și Marius Raczek.

 

Daniel Carpo este una dintre cele mai cunoscute figuri ale sportului cu balonul oval. Din acest sezon joacă pentru Știința Petroșani după ce la un moment dat își anunțase retragerea.

„Sportul îți dă o oportunitate, o fereastră spre a te dezvolta”, spunea Carpo.

Din numeroasele sale declarații reiese clar că acesta vrea să pună punct carierei sportive la vârsta de 36 de ani, după 21 de ani petrecuți în sport si a decis să rămană aproape de echipa națională a României, fiind mangerul Stejarilor, dar și aproape de terenul dintre H-uri, ca antrenor la CNOPT.

„De când mă știu am fost un tip ambițios, un tip care s-a respectat pe el însuși și a respectat sportul pe care îl practică. Asta înseamnă un program destul de riguros, o dietă bună, odihnă bună, adică lucruri specifice sportivilor de mare performanță.

Am fost un jucător ambițios. Chiar dacă nu am avut tot talentul necesar, am avut ambiție care a compensat foarte mult pe acest aspect și tocmai de aceea am reușit să îmi îndeplinesc obiectivele pentru că atunci când îmi propuneam ceva nu exista cale de întoarcere sau să nu reușesc acel lucru”, spunea Carpo, care între timp s-a răzgândit.

 

Palmares greu

Având o carieră atât de lungă în rugby acesta se poate mândri cu multe titluri naționale, selecțiile la naționala României, participarea la Cupele Mondiale care rămân foarte aproape de sufletul său.

„Titlurile de campion național rămân foarte aproape de sufletul meu, însă o amintire tare dragă este cea din 2007, la finala de campioant CSM București – Steaua, la care tatăl meu a fost prezent în tribună. A fost singura finală la care el a fost prezent și îmi rămâne și este foarte aproape de suflet.

Acum știu că ne confruntăm cu această problemă, de renunțare la sport, dar este foarte trist. Sportul îți dă o oportunitate, o fereastră spre a te dezvolta, de a ajunge și de a fi ceva în viața asta pe o cale, nu aș spune ușoară pentru că nu e ușor sportul, pe o cale frumoasă. Faci ceea ce-ți place, faci un lucru memorabil și poți reuși, de asemenea, și-n viață. E păcat să nu încerce până la capăt, dacă tot s-au apucat de acest sport, până la 22, 23, 24 de ani, să vadă dacă sportul este pe sufletul lor și apoi să ia o decizie.E foarte dificil să te oprești. Chiar și în acest moment este greu să renunț la ceea ce îmi place. Am cochetat cu funcția de manager, cu lucrurile administrative, însă tot timpul, plăcerea și dragoste pentru sport mergea spre iarbă. Când am primit oferta celor de la CS Dinamo mi-a fost foarte ușor, nu am stat de două ori pe gânduri pentru că de muncă fizică sau de muncă în birou putem avea parte toată viața după ce terminăm, însă de sport nu poți profita decât atunci când ești în formă pentru că sportul este neîndurător. După o anumită vârstă începi să te resimți, cum e și cazul meu nu mai poți face performanțele pe care le făceai în tinerețe, nu vrei să te faci de râs, simți că trebuie să te oprești la momentul respectiv. Eu am simțit că încă mai am ceva de dăruit rugbyului și nu mi-a fost greu să iau atunci acea decizie de a continua”.

 

Om de bază la Știința

Anul acesta Daniel Carpo împlinește 37 de ani în tricoul Științei, echipă care este liderul Diviziei Naționale. A înscris un eseu pentru Știința și a fost titular în cinci partide, trebuind să se împartă din între Națională de Rugby în 7 al cărei managerul este.

„S-a integrat foarte bine la Știința. Este un mare plus pentru echipa noastră. Se cunoștea cu unii dintre colegii săi așa că nu i-a fost greu”, a declarat directorul Științei, Bogdan Tomuș.

Manager la Centrul Național, Daniel Carpo are în grijă să și ucători selecționați de la Știința, Zamfir, Bălan, Ivanciu, Curta, jucători tineri.

La Știința Daniel Carpo alcătuiește nucleul matur alături de Alexandru Lupu, antrenorul jucător, Ivan, Borș, Baraulea. Nu întâmplător Știința este o echipă cu greutate. Și la propriu, dar śi la figurat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii