Dacă nu-l aveți este important să intrați în posesia lui. De la...

Dacă nu-l aveți este important să intrați în posesia lui. De la 1 septembrie este obligatoriu!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Casa de Asigurări de Sănătate anunță faptul că, de la 1 septembrie, cardul național de sănătate va fi singurul instrument de decontare și validare a serviciilor medicale din sistemul public de sănătate asiguraților cu vârsta peste 18 ani.

Cine nu a intrat deja în posesia cardului poate să verifice dacă i s-a emis acest document accesând http://www.cnas.ro/cjashd/page/verificare-asigurat.html, sau se poate adresa caselor de sănătate din județul de domiciliu. Cei care verifică dacă au emis pe numele lor un card și constată că nu s-a întâmplat acest lucru vor beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestui card.

Cei care au pierdut sau au deteriorat cardul pot solicita eliberarea unui card nou la CNAS, vor plăti contravaloare lui, dar și serviciile poștale pentru expedierea acestuia. Ei vor putea beneficia de servicii medicale în baza unei adeverințe.

Mai sunt persoanele care din diferite convingeri personale refuză acest card. Aceștia vor trebui să se adreseze CNAS, să depună o cerere în baza căreia li se va emite o adeverință de asigurat, dar care va avea valabilitate doar trei luni.

Persoanelor care împlinesc 18 ani li se emite implicit un card de sănătate și le este expediat prin poștă. Ele nu trebuie să depună o cerere la CNAS în acest sens.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii