Dacă la medici se poate / Sindicaliştii din învăţământ vor şi ei...

Dacă la medici se poate / Sindicaliştii din învăţământ vor şi ei salarii mai mari

Timp de citire: un minut

Imediat după ce prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că va majora salariile personalului medical din octombrie 2015, sindicaliştii din învăţământ au sărit cu solicitarea ca personalul din învăţământ să beneficieze de acelaşi tratament guvernamental.

Potrivit unui comunicat oficial, sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) apreciază ca justă decizia luată de Guvernul României de a majora salariile angajaţilor din sănătate, dar reamintesc Guvernului că, în Programul de guvernare, mai există un domeniu prioritar: educaţia.

Ei spun că, după majorările substanţiale acordate înalţilor demnitari şi cele anunţate pentru sănătate, se impune ca reprezentanţii Guvernului să regândească, împreună cu sindicatele, calendarul creşterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34 la sută până la finalul anului 2017.

„Acest procent de 34 %, faţă de cel de 100 % promis a se acorda salariaţilor din sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă şi un dezechilibru major între cele două domenii strategice”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Sindicaliştii din educaţie reamintesc faptul că, după majorarea din luna martie 2015, salariul net al unui învăţător debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant este de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul este de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră este de 1.825 de lei.

„Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluţie de majorare suplimentară şi pentru salariaţii din învăţământ, cu siguranţă că numeroasele mesaje de revoltă, pe care le-am primit, se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii pentru elevi şi dascăli”, a mai spus liderul FSLI.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii